Ελλάδα|12.02.2023 22:07

Σεισμός στην Τουρκία: Οι κάτοικοι του Καστελόριζου δείχνουν το μεγαλείο της αλληλεγγύης στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια

Newsroom

Οι κάτοικοι από το ακριτικό Καστελόριζο, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα και φορτώνουν ανθρωπιστική βοήθεια σε φορτηγά. Επόμενη στάση το λιμάνι, όπου τοποθετούν τα είδη πρώτης ανάγκης σε καραβάκι με προορισμό την τουρκική πόλη Κας.

«Ο Δήμος του Κας έβγαζε συνέχεια ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα ζητώντας ανθρωπιστική βοήθεια. Έτσι, λοιπόν, τελείως αυθόρμητα, θέλοντας να βοηθήσω και εγώ όπως μπορώ, αποφάσισα να ανακοινώσω στο Facebook και να καλέσω όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν, και ο καθένας να βοηθήσει όπως μπορεί», σημειώνει η κάτοικος του Καστελόριζου, Μαρία Κοκκάλα.

«Μοιραζόμαστε την ίδια γη,  τον ίδιο αέρα, τον ίδιο ήλιο»

Λίγη ώρα αργότερα η βοήθεια της Ελλάδας φτάνει στο Κας, με σκοπό να διανεμηθεί στους περίπου 3.000 σεισμόπληκτους. «Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι, και σαν συνάνθρωποι αλλά και σαν γείτονες», συμπληρώνει η κ. Κοκκάλα για την ανθρωπιστική βοήθεια του ακριτικού νησιού, την οποία, μάλιστα, συνόδευε και ένα μήνυμα γραμμένο στην τουρκική γλώσσα. «Αγαπητέ γείτονα, οι καρδιές μας καταστράφηκαν μαζί με τα σπίτια σου. Ό, τι μπορούμε να κάνουμε για τους αδελφούς μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια γη,  τον ίδιο αέρα, τον ίδιο ήλιο. Οι άνθρωποι του Καστελόριζου».

Μπορεί η Τουρκία επί έναν χρόνο να οξύνει την ένταση με την Ελλάδα, απειλώντας με πόλεμο, έχοντας ως αιχμή και το Καστελόριζο, ωστόσο, οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού στις δύσκολες αυτές ώρες δείχνουν το μεγαλείο της αλληλεγγύης. «Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν επηρεάζονται και ιδίως όταν υπάρχει μία ανθρώπινη τραγωδία όπως αυτή δεν μπορούμε να κοιτάμε αντιπαλότητες», υπογραμμίζει η Μαρία Κοκκάλα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμόπληκτοισεισμόςανθρωπιστική βοήθειαειδήσεις τώρασεισμός ΤουρκίαΚαστελόριζοΤουρκία