Ελλάδα|15.02.2023 12:30

ΣΤΑΣΥ: Ανεστάλη η στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό - Κανονικά τα δρομολόγια

Newsroom

Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ύστερα από την αναστολή της στάσης εργασίας που είχαν εξαγγείλει από τις 10:00 το βράδυ έως τη λήξη της κυκλοφορίας οι εργαζόμενοι.

Ως εκ τούτου τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά» θα γίνονται κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από την εσπευσμένη προσφυγή της εταιρίας στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η κινητοποίηση.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δείχνουν για μια ακόμα φορά, το πραγματικό αντεργατικό πρόσωπό της κυβέρνησης σέρνοντας τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει δείξει πολλές φορές την απέχθειά της σε κάθε εργατική κινητοποίηση, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αγώνα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Προσθέτουν πως μοναδικό αίτημά τους ήταν η τήρηση των δεσμεύσεων του ίδιου του Υπουργείου Μεταφορών με την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων, «οι οποίες έκτος των άλλων θα τους απαλλάξουν και από τον κίνδυνο εφαρμογής ενός έωλου και καταχρηστικού πορίσματος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το Υπουργείο Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ενώ δείχνουν μεγάλη σπουδή για να κάνουν απευθείας αναθέσεις, διάφορες «εξυπηρετήσεις», «βολέματα ημετέρων», τοποθετήσεις ειδικών συμβούλων κ.λπ, αδρανούν προκλητικά στην τήρηση των υπεσχημένων, αφήνοντας τους εργαζόμενους σε αβεβαιότητα και κρατώντας τους σε μια ιδιότυπη ομηρία». 

Σημειώνεται πως η στάση εργασίας στα τραμ εξακολουθεί να ισχύει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδρομολόγιαΗΣΑΠστάση εργασίαςΣΤΑΣΥηλεκτρικός