Ελλάδα|16.02.2023 09:31

Ξεκινάει η δίκη του αθλητή τζούντο που ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του - Ο «Γολγοθάς» της Όλγας και τα σοβαρά προβλήματα υγείας

Newsroom

Αύριο, Παρασκευή, ξεκινάει η εκδίκαση της υπόθεσης της Όλγας Δημητρακοπούλου στο Μικτό Ορκωτό. Είναι η κοπέλα που δέχτηκε τον Ιανουάριο του 2022 επίθεση από τον σύντροφό της, αθλητή τζούντο και πρωταθλητής Ελλάδος, στην Αργυρούπολη.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της, Λουκάς Προυσανίδης στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η κοπέλα ζει έναν Γολγοθά. «Ήταν τρεις μήνες διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Έμεινε μέχρι τον Αύγουστο εκεί και από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα είναι σε κέντρο αποκατάστασης. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, έχει ελάχιστη επικοινωνία».

Ο «Γολγοθάς»

«Είναι από τις μεγάλες και πρώτες υποθέσεις για ενδοοικογενειακή βία και απόπειρα γυναικοκτονίας που φτάνει στα δικαστήρια», τονίζει ο συνήγορός της, και συνεχίζει λέγοντας:

«Την χτύπησε άσχημα και την χτύπησε πολλές φορές και μέχρι σήμερα 14 μήνες μετά δεν μπορεί καν να κατανοήσει τι συμβαίνει. Κατά τους γιατρούς, η κατάστασή της δεν είναι αναστρέψιμη. Εν συνόλω η υγεία της δεν μπορεί να αποκατασταθεί».

Όπως λέει ο κ. Προυσανίδης, ότι και να ισχυριστεί ο κατηγορούμενος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έκανε στη γυναίκα. 

«Κάναμε πολλούς αγώνες για να καλυφθούν τα ιατρικά της έξοδα ωστόσο κανένα κέντρο αποκατάστασης δεν την πήρε γιατί είχε υποστείς τραχειοστομία από τα χτυπήματα και κανένα δημόσιο κέντρο δεν ανέλαβε την ευθύνη. Το θέμα είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή», επισήμανε στο τέλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δικαστήριοειδήσεις τώραενδοοικογενειακή βίαΑργυρούποληξυλοδαρμός