Ελλάδα|20.02.2023 09:35

«Τα ρούχα για την Τουρκία έμειναν έτσι για 40 λεπτά» - Τι απαντά η Περιφέρεια για τις εικόνες που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις

Newsroom

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες από τον χώρο της Περιφέρειας Αττικής, όπου ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη ανάγκης που συγκεντρώθηκαν για βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, βρέθηκαν πεταμένα.

Για το θέμα που προέκυψε μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο Αντιπεριφερειάρχης του νοτίου τομέα της Αθήνας, Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή 50 φορτηγών της Περιφέρειας στην Τουρκία. Έγινε μια εξαιρετική προσπάθεια από πολλούς φορείς και συγκεντρώθηκαν χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικού υλικού, κουβέρτες, φαρμακευτικό υλικό, ρούχα. Όταν έρχονται χιλιάδες τόνοι υλικό δεν γίνεται μόνο η συλλογή γίνεται διαλογή και κατηγοριοποίηση. Αυτό δυσχεραίνεται από έναν ακόμα παράγοντα. Όταν η πρεσβεία της Τουρκίας ξεκίνησε και μας ζήτησε κάποια είδη από την περιφέρεια και τους συν διοργανωτές, σε δεύτερο χρόνο, καθώς δεν στέλνει βοήθεια μόνο η Ελλάδα, στέλνουν διάφορες χώρες, μας είπαν τελικά πως δεν θέλουμε ρουχισμό, ξηρά τροφή γιατί έχουμε βρει από άλλες χώρες. Μειώστε τα είδη που μαζεύετε και θέλουμε αυτά».

«Όταν έρχονται τα κομβόι, τα φορτηγά από την ΚΕΔΕ, έχουμε τους υπαλλήλους της υποστελεχωμένης περιφέρειας και τους εθελοντές που κάνουν έναν τιτάνιο έργο να πρέπει μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής στις 10 να καταλήξουμε σε αυτά που θέλει η Τουρκία για να φύγουμε με αυτά. Υπάλληλοι και εθελοντές ξενύχτησαν δύο Σαββατοκύριακα  και τα είδη ρουχισμού που ήταν κατεστραμμένα, λερωμένα έμειναν έτσι για 40 λεπτά.

Το κομβόι έφυγε μετά τις 10, ήταν στην κατάσταση που βλέπετε τώρα, δηλαδή καθαρό. Ήταν άχρηστα τα ρούχα και τα στείλαμε για ανακύκλωση», κατέληξε ο κ. Θεοδωρόπουλος. 

Δούρου: Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττική. Ντροπή!

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με ανάρτησή της, εξαπέλυσε επίθεση στον Γιώργο Πατούλη και την διοίκηση της περιφέρειας για τις εικόνες αυτές.

«Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Ντροπή!

Μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το Κέντρο Logistics.

Ο διακεκριμένος φωτορεπόρτερ Giorgos Moutafis φέρνει στο φως το πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση Πατούλη την αλληλεγγύη προς τους σεισμόπληκτους: η βοήθεια των πολιτών πεταμένη στο δρόμο. Που είναι η υποδομή; Που είναι η φροντίδα; Πού είναι η οργάνωση; Στα σκουπίδια ελέω του κ. Πατούλη!

Όμως αυτές οι εικόνες είναι και αδιάψευστος μάρτυρας της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αλληλεγγύη, το Κέντρο Logistics δεν προσφέρονται για φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις στις οποίες αριστεύει ο κ. Πατούλης».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός Τουρκίαανθρωπιστική βοήθειαειδήσεις τώρασεισμόςΠεριφέρεια Αττικής