Ελλάδα|22.02.2023 21:13

Πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία: Πολύ σκληροί κακοποιοί με εμπλοκή σε υποθέσεις «προστασίας» οι δράστες – Ταυτοποιήθηκαν οι 4

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην περιοχή του Γκύζη εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο των δραστών του περιστατικού με τους πυροβολισμούς σε καφετέρια με ναργιλέδες, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 39χρονου ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι Αρχές γνωρίζουν ήδη ποιοι είναι οι δράστες. Πρόκειται για πολύ σκληρούς κακοποιούς της αλβανικής μαφίας που έχουν έδρα το κέντρο της Αθήνας. Είναι, μάλιστα, σεσημασμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, για προστασία σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Η αστυνομία έχει ασχοληθεί κατ΄επανάληψη μαζί τους και, μάλιστα, με έναν από τους εφτά εμπλεκόμενους έχει ασχοληθεί μόλις πριν από δύο μήνες για υπόθεση σωματεμπορίας.

Φαίνεται ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές ομάδες κακοποιών. Μέσα στα μόλις 10 λεπτά που έμειναν χθες το βράδυ στο κατάστημα, διαφώνησαν για ένα θέμα που είχαν θέσει σε σχέση με το τι θα κάνουν και πώς θα μοιράσουν το κέντρο της Αθήνας. Όταν, λοιπόν, σηκώθηκαν κάποιοι από αυτούς για να φύγουν από το κατάστημα, η μία ομάδα άρχισε στην ουσία να πυροβολεί την άλλη. Σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθεί και εντολή, για την περίπτωση που κάποιοι από τους εμπλεκόμενους επιχειρήσουν να φύγουν προς την Αλβανία. Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει ποιοι είναι και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση με βάση κινητά τηλέφωνα για να τους εντοπίσει.

Ταυτοποιήθηκαν οι 4 από τους 7

Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με το Mega, οι τέσσερις από τους εφτά που συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Πρόκειται για γνώριμους στις Αρχές ποινικούς. Η συμμορία που σκόρπισε τον τρόμο στη Νέα Ιωνία αποτελείται από 10-11 άτομα, που δραστηριοποιούνται σε υποθέσεις εκβιασμών, διακίνησης ναρκωτικών και σωματεμπορίας.

Οι εμπλεκόμενοι δραστηριοποιούνται κοντά στον σταθμό Λαρίσης, με έδρα κλαμπ στα Σεπόλια, το οποίο φέρει το ίδιο όνομα με την συμμορία, η οποία έχει διασυνδέσεις με ποινικούς εντός των φυλακών. Τα μέλη της φέρονται να λειτουργούν και σαν «σωματοφύλακες» γνωστών τράπερς με εμπλοκή σε διάφορα περιστατικά ξυλοδαρμών.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέλη μιας παρέας επτά Αλβανών που κάθονταν στην καφετέρια, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρόδων και Κασταμονής, άρχισαν ξαφνικά να διαπληκτίζονται μεταξύ τους.

Μετά από λίγα λεπτά, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί μέσα στην καφετέρια, με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει τον 39χρονο υδραυλικό, ο οποίος, καθόταν σε κοντινό τραπέζι και παρακολουθούσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση του καταστήματος. Ο άτυχος Αλβανός δεν είχε σχέση με τους ομοεθνείς του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην καφετέρια βρήκαν, τελικά, εννέα κάλυκες.  Το θύμα διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένο στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή, δύο ώρες αργότερα.

Οι αλλοδαποί αμέσως μετά την ανθρωποκτονία τράπηκαν σε φυγή, ενώ το αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν ήταν νοικιασμένο. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, νοικιασμένο ήταν και ένα πολυτελές μαύρο όχημα, τύπου τζιπ, με το οποίο πήγαν οι κακοποιοί στο σημείο και εγκατέλειψαν κατά την διαφυγή τους.

Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει για το περιστατικό: «Ξαφνικά άκουσα μια πιστολιά. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα και τις υπόλοιπες τουφεκιές μέσα στο μαγαζί και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος αριστερά και δεξιά από όλες τις πόρτες, άνθρωποι να πέφτουνε μέσα στην άσφαλτο κάτω. Ένας πανικός».

Ένας δεύτερος μάρτυρας περιγράφει: «Είδα άλλο ένα τζιπ ασημένιοMercedes το οποίο έφυγε τρέχοντας. Δεν προλάβαινες να δεις πινακίδες».

«Άκουσα έξι - επτά πυροβολισμούς. Ο χτυπημένος ήταν μέσα ξαπλωμένος. Είχαν τηλεφωνήσει να έρθει μέσα ασθενοφόρο και η αστυνομία», λέει ένας τρίτος κάτοικος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πυροβολισμοίειδήσεις τώρανεκρόςσυμμορίαΝέα Ιωνία