Ελλάδα|22.02.2023 22:48

Μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και τύφλωση: Μπαράζ καταγγελιών για παραμορφώσεις μετά από ακατάλληλα μπότοξ

Newsroom

Το νέο ανησυχητικό φαινόμενο στον χώρο της αισθητικής είναι τα φτηνά μπότοξ από «γυρολόγους» τα οποία μπορεί να προκαλέσουν, από παραμορφώσεις, μέχρι και τύφλωση.

«Αυτό ξεκίνησε από καραντίνα και μετά, αλλά το τελευταίο 8μηνο κορυφώθηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα εγώ είχα δυο, ο άλλος συνάδελφος τρία, ο άλλος δυο. Μιλάμε για παραμορφώσεις», δήλωσε ο δερματολόγος Γιώργος Νταράβαλης, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι, «στα χείλη μπορεί να γίνει νάρκωση και να “φαγωθεί” όλο το χείλος, να νεκρώσει και να χρειάζεται πλαστική αποκατάσταση. Το ίδιο και στο σαγόνι, το χειρότερο στο μέτωπο και στα μάτια, είναι το πιο επικίνδυνο, αν κάνεις στην οφθαλμική αρτηρία μπορεί να φτάσεις στην τύφλωση».

Χρησιμοποιούσαν τζελ υπερήχων αντί για υαλουρονικό

Στο διαδίκτυο πωλούνται αγνώστου προελεύσεως σκευάσματα, τα οποία δε φέρουν και καμία πιστοποίηση. Τα υλικά μπορεί να πωλούνται χύμα, σε πάμφθηνες τιμές και μεγάλες συσκευασίες. Την ίδια στιγμή που επώνυμα σκευάσματα υαλουρονικού κοστολογούνται τουλάχιστον 100 ευρώ το ml., επαγγελματίας ομορφιάς εντόπισε στο διαδίκτυο μπουκάλι 50ml του οξέως έναντι 30 ευρώ ενώ πρόσφατα εντοπίστηκε κέντρο αισθητικής το οποίο χρησιμοποιούσε, αντί για υαλουρονικό, τζελ υπερήχων. Ο δερματολόγος σημειώνει ότι, «βάζουν υλικά κινέζικα, όπως τα λέμε εμείς στη δουλειά μας και χύμα υλικά. Χρησιμοποιούν τζελ, το τζελ υπερήχων είναι σε κουβάδες: έπαιρναν από εκεί με σύριγγα και έβαζε στο πρόσωπο».

Μαζικά, πλέον, δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, καταγγέλλουν το παράνομο δίκτυο εμπόρων τέτοιων ευτελών υλικών που, μέσω διαδικτύου, προσκαλούν σε μονοήμερα σεμινάρια εφαρμογής των μπότοξ. «Στην Πάτρα… πάνε σε σπίτια και Airbnb (...)», καταγγέλλει ο κ. Νταράβαλης. Ο ιατρικός σύλλογος Πάτρας λόγω των αυξημένων περιστατικών σοβαρών βλαβών σε ασθενείς, μάλιστα, εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή κατά την εφαρμογή τέτοιων επεμβάσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μπότοξπλαστικές επεμβάσειςκαταγγελίεςειδήσεις τώρα