Ελλάδα|01.03.2023 18:50

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μαζική καταστροφή που η Ελλάδα δεν έχει δει εκτός από το Ήλιος» - Δηλώσεις ιατροδικαστή από το Νοσοκομείο Λάρισας

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

Η τραγωδία στα Τέμπη «θυμίζει το δυστύχημα με το "Ήλιος"» λέει χαρακτηριστικά ιατροδικαστής, λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, δήλωσε ότι μαζί με τους ιατροδικαστές Χρήστο Κραβαρίτη, Χρυσαυγή Κιούση και Νίκο Καρακούκη βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και προσπαθούν τα ταυτοποιήσουν τους νεκρούς.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», είπε η ιατροδικαστής, μιλώντας στο Mega.

Επιπλέον, είπε πως «είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το νοσοκομείο, τον διοικητή και τον υπουργό Υγείας που βρίσκεται εδώ και με την αστυνομία που έχει επωμιστεί μαζί με εμάς το τραγικό έργο της ταυτοποίησης και της αναγνώρισης των σορών. Είναι ένα έργο πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι σοροί βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες, ίσως και μέχρι το απόγευμα, συνεχίζουν δυστυχώς να έρχονται σοροί. Αφού τελειώσει για μας αυτό το επίπονο για μας και τις οικογένειες στάδιο μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροτομών, νεκροψιών και την απόδοση των σορών».

«Είναι τρομερό. Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγαλύτερη μαζικότητα, μια μαζική καταστροφή που η Ελλάδα δεν έχει δει εκτός από το Ήλιος και το Γιάκοβλεφ… Το τραγικό κομμάτι είναι όταν οι οικογένειες θα αρχίσουν να αναγνωρίζουν τις σορούς», πρόσθεσε στο τέλος.

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η διαδικασία ταυτοποίηση των νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί είναι κοντά στους 40 -39 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής- ενώ έχουν καταφέρει να ταυτοποιηθούν λιγότεροι από 10 σοροί.

Κατά τις ίδιες πηγές, αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία του DNA, οπότε και θα ξεκινήσει η ταυτοποίηση σορών μέσω αυτής της οδού.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι και η δήλωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, ο οποίος ανέφερε: «Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το βαγόνι - εστιατόριο βρέθηκε πάνω σε δύο άλλα βαγόνια. Από τη σύγκρουση ξέσπασε φωτιά, η οποία ανέβασε τη θερμοκρασία έως και σε 1.300 βαθμούς Κελσίου, που σημαίνει ότι είναι δύσκολη η ταυτοποίηση των σορών που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος. Νοσηλεύονται 72 εκ των οποίων οι 6 σε ΜΕΘ. Αυτήν την ώρα, οι πυροσβέστες επιχειρούν στο δεύτερο βαγόνι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέμπησιδηροδρομικό δυστύχημαειδήσεις τώρανεκροίιατροδικαστής