Ελλάδα|01.03.2023 20:57

Τραγωδία στα Τέμπη -Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Δεν γινόταν να αναπνεύσεις», «ακούγαμε μια κοπέλα να ψάχνει το μωρό της»

Newsroom

Οι μαρτυρίες επιβατών του τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη είναι σοκαριστικές. Επιζώντες περιγράφουν τη στιγμή της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

«Ήμουν στο βαγόνι 6», δηλώνει ένας εκ των επιζώντων, προσθέτοντας πως ένιωσαν τη σύγκρουση «σαν σεισμό».

«Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μία πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό», είπε ο ίδιος.

Επίσης, ανέφερε πως προσπάθησε να μεταβεί σε άλλα βαγόνια αλλά δεν μπορούσε: «Υπήρχαν αίματα, ήταν κακά τα πράγματα».

«Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί», περιέγραψε στο τέλος ο νεαρός.

«Ακούγαμε φωνές, μια κοπέλα να ψάχνει το μωρό της»

Ο Στέργιος ήταν επίσης ένας από του επιβάτες, οι οποίοι σώθηκαν αλλά τραυματίστηκαν.

«Δεν έχω πάρει ακόμα το εξιτήριό μου αλλά είμαι καλύτερα απλά περιμένουμε να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρξει κανένα αιμάτωμα. Δυστυχώς, ήμασταν στο σημείο καμπής όπου μπροστά μας υπήρχαν θύματα και πίσω μας οι τραυματίες. Εκεί ακούγαμε φωνές και μία κοπέλα να ψάχνει το μωρό της. Βυθιστήκαμε στο σκοτάδι μετά τη σύγκρουση. Παντού υπήρχε φωτιά και καπνός. Εμείς βρήκαμε ένα παράθυρο με σπασμένα τζάμια και βγήκαμε από εκεί», περιέγραψε, μιλώντας στο Mega.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μαρτυρίεςσύγκρουση τρένωνσιδηροδρομικό δυστύχημανεκροίΤέμπηειδήσεις τώρα