Ελλάδα|07.03.2023 22:20

Απεργία: «Παραλύουν» την Τετάρτη οι συγκοινωνίες - Πότε τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς

Newsroom

«Παραλύουν» την  Τετάρτη οι συγκοινωνίες καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει τα σωματεία απαιτώντας ασφαλείς μεταφορές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των εργαζομένων και την Τετάρτη δε θα εκτελεστούν δρομολόγια τρένων και Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Επίσης δε θα κινηθούν καθόλη τη διάρκεια της μέρας λεωφορεία και τρόλει στην Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,

από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,

από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,

από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,

από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,

από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,

από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά

Παράλληλα, την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε σε συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Και ο ΟΑΣΘ στην απεργία

Ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει με στάση εργασίας στην αυριανή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Συγκεντρώσεις στις 13:00 στο Σύνταγμα

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία: «Μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε - μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό - να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).

Συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει: «Όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».

Πώς θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία

Στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης θα συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Παράλληλα ο ΦΣΑκαλεί τους φαρμακοποιούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του Συλλόγου, στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), προχωρά σε στάση εργασίας από τις 11:30 έως τις 14:30, «σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπει τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν μαζικά.

Το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Κλειστά θα μείνουν αύριο 8/3 τα Φαρμακεία στον Πειραιά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέσα Μαζικής Μεταφοράςειδήσεις τώραΤέμπημετρόλεωφορείαΜΜΜαπεργία