Ελλάδα|09.03.2023 10:48

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Τι θα γίνει με το τιγράκι που εγκαταλείφθηκε σε κάδο; «Έχει περάσει ήδη από κάποιο ιατρείο»

Newsroom

Ανησυχία για τη λευκή τίγρη, που εγκαταλείφθηκε από αγνώστους έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι κτηνίατροι κάνουν ό,τι μπορούν για να το φροντίσουν, με τον διευθυντή του Πάρκου να δηλώνει πως το ζωάκι «είναι σε κακή κατάσταση».

Την ώρα που οι ακριβείς συνθήκες εγκατάλειψης του ζώου δεν είναι γνωστές, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, εξηγεί ότι πρόκειται προφανώς για την πράξη ενός ασυνείδητου, ο οποίος αφού προμηθεύτηκε παράνομα το λευκό τιγράκι, λόγω της αναπηρίας του αποφάσισε να το ξεφορτωθεί.

«Δεν είναι σε καλή κατάσταση, από τη μέση και κάτω έχει αδυναμία πλήρη, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια του. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει, κάναμε ακτινογραφία, δείχνουν μια κακή κατάσταση» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο πώς το ζώο έφτασε στην Ελλάδα, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ λέει: «Αεροπορικώς αποκλείεται να ήρθε. Είτε ήρθε με αυτοκίνητο στη χώρα μας μέσω Ιταλίας, αλλά να έρθει σε σύνορα που υπάρχει έλεγχος, το θεωρώ πολύ απίθανο. Μπορεί να έχει έρθει με καράβι».

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι είναι παράλυτο, «γεννά» και την απορία εάν έτσι γεννήθηκε ή υπέστη κάτι από την συμπεριφορά αυτού που το είχε παράνομα. «Δεν νομίζω ότι γεννήθηκε έτσι. Η εκτίμηση η δική μας, των κτηνιάτρων εδώ -έχουμε δυο κτηνιάτρους που το έχουν εξετάσει και έκανε και ακτινογραφίες- στο αριστερό πόδι έχει κάποιον ήλο, δηλαδή έχει περάσει ήδη από κάποιο ιατρείο, όμως η εγχείρηση αυτή στο πόδι είναι πολύ κακή. Δεν γεννήθηκε έτσι» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου.

Όσον αφορά στο μέλλον της λευκής τίγρης, ο ίδιος αναφέρει πως «εμείς το έχουμε δηλώσει στις αρχές, στην Περιφέρεια, στο δασαρχείο, η απόφαση είναι δική τους. Δεν είναι δικό μας ζώο».

Τέλος, όταν ο Γιώργος Παπαδάκης του είπε πως «ε, αυτό τώρα είτε για ευθανασία θα πάει, δυστυχώς που το λέω, πού θα πάει αυτό; Αν δεν το κρατήσετε και εσείς, τι θα γίνει;», εκείνος απάντησε: «Αυτό που λέτε, έτσι είναι. Θα κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα να κάνουμε ένα MRI scan, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, διότι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί, θα το κάνουμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κακοποίηση ζώωνΑττικό Ζωολογικό Πάρκοειδήσεις τώρατίγρης