Ελλάδα|14.03.2023 09:00

Hellenic Train: Tην Τετάρτη ξεκινούν τα δρομολόγια με λεωφορεία αντί για τρένα - Τι θα γίνει με τον προαστιακό

Newsroom

Αύριο, Τετάρτη 15 Μαρτίου θα ξεκινήσει η δρομολόγηση λεωφορείων που θα αντικαταστήσουν τα τρένα, προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν οι επιβάτες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τρένο μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Σημειώνεται ότι η Hellenic Train χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια λεωφορεία σαν μία πάγια εναλλακτική - τακτική για να μετακινεί επιβάτες όταν υπάρχει πρόβλημα στις σιδηροδρομικές γραμμές ή κάποια άλλη από τις συνηθισμένες βλάβες που δυσκολεύουν εδώ και πολλά χρόνια τις μετακινήσεις με τρένο.

Παράλληλα, εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν από τέλη Μαρτίου να κινούνται και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, ενώ στο τέλος της βδομάδας θα ξαναμπεί σε λειτουργία ο προαστιακός που έχει τηλεδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων αν δεν εξασφαλιστεί η ασφάλεια του επιβατικού κοινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η Hellenic Train ανακοινώνει την δρομολόγηση λεωφορείων, από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, για την μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν με νεότερη ανακοίνωση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τρένολεωφορείοειδήσεις τώραHellenic Train