Ελλάδα|15.03.2023 10:11

Απεργία 16 Μαρτίου: AEGEAN και Olympic Air ακύρωσαν τις πτήσεις τους - Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες

Newsroom

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 16 Μαρτίου ανακοίνωσαν από χθες οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με την Ένωση των Ελεγκτών να καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή. Έτσι σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου προχώρησαν η AEGEAN και η Olympic Air.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των εταιρειών, οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:

  • Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

  • Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Το ethnos.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το ethnos.gr σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 5:00 έως τις 5:00 της Πέμπτης 16 Μαρτίου. Σε αυτό το διάστημα θα δημοσιεύονται επιλεκτικά ειδήσεις που αφορούν αποκλειστικά την αυριανή απεργία.

Η ανακοίνωση

«Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:

Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες
Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.
ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό
Καλούμε τους συνάδελφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα».

ειδήσεις τώρααεροδρόμιαπτήσειςAegeanαπεργίααεροπλάνα