Ελλάδα|22.03.2023 21:46

Στο μικροσκόπιο των Αρχών παραθρησκευτική οργάνωση που φέρεται να βοήθησε τη ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα»

Newsroom

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση της «Μαρίας Τσάλλα», Ρωσίδας κατασκόπου που, σύμφωνα με την ΕΥΠ, δρούσε ανενόχλητη στη χώρα μας διατηρώντας επιχείρηση πλεκτών στο Παγκράτι.

Μία από τις τελευταίες αποκαλύψεις για την Ιρίνα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό όνομα της 35χρονης μυστικής πράκτορα της Μόσχας, είναι οι πιθανές σχέσεις της με παραθρησκευτική οργάνωση η οποία, μάλιστα, τη βοήθησε να αποκτήσει την ελληνική της ταυτότητα.

Σύμφωνα με το Mega, η Αναστασία Τσάλλα, η γυναίκα που χρησιμοποιήθηκε ως «μητέρα» της ρωσίδας κατασκόπου για την ελληνοποίηση της και για την έκδοση της ταυτότητας χρησιμοποίησε για μάρτυρα, έναν 75χρονο. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τη «μητέρα» της κατασκόπου η οποία, εκείνο το διάστημα, έμενε στην περιοχή των Πατησίων καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τη συναντούσε σε στέκι των νοτίων προαστίων. Ο75χρονος, μάλιστα, κατέθεσε ψέματα στις Αρχές πως γνώριζε ότι η Μαρία Τσάλλα ήταν κόρη της εν λόγω κυρίας.

Αίρεση με έδρα τη Γλυφάδα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το στέκι όπου συναντιόταν ο άντρας με τη γυναίκα που συστηνόταν ως μητέρα της κατασκόπου είναι έδρα παραχριστιανικής οργάνωσης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα. Εκεί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έδινε το «παρών» η «μητέρα» της «Μαρίας Τσάλλα». Η αστυνομία διερευνά αν η αίρεση σχετίζεται κάπως με την υπόθεση, ωστόσο, τίποτα δεν είναι βέβαιο για την ώρα, ωστόσο, αυτή η πτυχή της υπόθεσης είναι ενδεικτική του εύρους του κυκλώματος κατασκοπείας υπέρ των Ρώσων που έχει διεισδύσει στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, η γυναίκα που είναι μέρος αυτού του κυκλώματος ήρθε σε επικοινωνία με τον εν λόγω άντρα αφού ήταν μέλη της ίδιας παραθρησκευτικής οργάνωσης και τού ζήτησε να βοηθήσει στην ελληνοποίηση της «κόρης» της, λέγοντας ψέματα στις ελληνικές Αρχές. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα κύκλωμα που αυτή η γυναίκα  «φύτεψε» στην Ελλάδα το οποίο, μάλιστα είχε τρομακτικές πληροφορίες – μεταξύ αυτών και το όνομα του νεκρού παιδιού πάνω στο οποίο βάσισε την ταυτότητά της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακατάσκοποςΡωσίααίρεσηΠαγκράτι