Ελλάδα|24.03.2023 07:22

Ηλιούπολη: Σήμερα η απολογία του προπονητή Τάε Κβον Ντο που φέρεται να βίαζε ανήλικες αθλήτριες

Newsroom

Το κατώφλι της 14ης τακτικής Ανακρίτριας θα περάσει μετά το μεσημέρι ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο προκειμένου να απολογηθεί για σεξουαλική βία σε βάρος πέντε ανήλικων κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, κοριτσιών που τον κατήγγειλαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο κατηγορούμενος, πατέρας ενός ανήλικου αγοριού, καλείται να αντικρούσει βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά τα όσα κατέθεσαν οι, ενήλικες πλέον, πρώην αθλήτριές του για την φρίκη που έζησαν χωρίς καν να γνωρίζει τότε η καθεμιά τους πως δεν ήταν το μοναδικό θύμα του «δάσκαλου».

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών φαίνεται να εκκινούν τουλάχιστον το 2009 και σε ότι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες να διαρκούν έως το 2020. Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Στις εξιστορήσεις τους οι πέντε καταγγέλλουσες φαίνεται να περιέγραψαν μία κοινή πρακτική που εφάρμοζε ο προπονητής για να καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του τα οποία στη συνέχεια δεν κακοποιούνταν μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά καθώς ο κατηγορούμενος ασκούσε ψυχολογική βία για να «σωπάσουν».

Η έρευνα για τη δράση του 44χρονου δεν αναμένεται ότι θα παραμείνει στο διάστημα που καταγράφεται στη δικογραφία, αλλά θα εξεταστεί εξονυχιστικά και η «μέχρι χθες» δράση του καθώς υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα περιστατικά που έλαβαν χώρα λίγο πριν την σύλληψή του. Προς αυτήν την κατεύθυνση ώθηση θα δώσουν τα στοιχεία που θα εξαχθούν από τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου ενώ σημαντική για νέες καταγγελίες ή πληροφορίες θεωρείται και η δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Στο μικροσκόπιο και για ενδοοικογενειακή βία ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς: «Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»

Ο 44χρονος σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, είχε συλληθεί για ενδοοικογενειακή βία. Πιο συγκεκριμένα, το 2020 κρατώντας δυο μαχαίρια είχε σπάσει την πόρτα και είχε εισβάλλει στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, τραυματίζοντας την ίδια και σπάζοντας ότι είχε μέσα στο σπίτι. Επέστρεψε κρατώντας μια καραμπίνα όπου παρενέβη η αστυνομία μετά από ώρες. Είχε συλληφθεί ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω

Σε αντίστοιχη καταγγελία προχώρησε και στενός φίλος του προπονητή: «Το 2019 μπήκε μέσα στο σπίτι, όταν ήταν σε διάσταση. Τα έσπασε όλα, την έκανε μπαούλο στο ξύλο και είχε και μια καραμπίνα μαζί του και την πήρε την καραμπίνα. Δεν έστρεψε το όπλο προς την πρώην γυναίκα του, την πήρε και πήγε πάνω στην ταράτσα, την έβαλε κάτω από το πηγούνι και απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει», δήλωσε ο φίλος του στο STAR.

Μάλιστα, μετά το περιστατικό είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο. «Τον παρακολούθησε ψυχολόγος, του έδωσε αγωγή και δεν κατάλαβα γιατί τον αφήσανε έξω. Επέμενε η γυναίκα του και φίλη μου, μην τον αφήνετε έξω, μην τον αφήνετε έξω είναι επικίνδυνος», πρόσθεσε.

Διοργάνωνε και...πιτζάμα πάρτι

Ένα ακόμα σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότεροι γονείς πίστευαν θεωρούσαν τον προπονητή δικό τους άνθρωπο και άφηναν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα πιτζάμα πάρτι που διοργάνωνε μέσα στη σχολή.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η τηλεόραση του STAR φαίνονται να παίζουν ανέμελα, να έχουν απλώσει σεντόνια, παπλώματα, sleeping bags και να γελάνε και να τρώνε πίτσες.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα του προπονητή Τάε Κβον Ντο θα αυξηθούν 

Όπως ισχυρίζεται φίλος και παράγοντας της ομοσπονδίας, μάρτυρες τον είχαν δει πολλές φορές να μεταφέρει μαθήτριες του με τη μοτοσικλέτα του και να πηγαίνουν βόλτες.

«Συνεχώς τον έβλεπα πρωί απόγευμα μεσημέρι είχε τον τρόπο να κρύβεται φανερά. Μία είχε μία κοπέλα πάνω, μία είχε μία μαθήτρια. Μία μία αθλήτρια, μία μία πρωταθλήτρια...», δήλωσε στο STAR.

Aστυνομικές πηγές στο ethnos.gr θεωρούν σίγουρο ότι ο αριθμός των θυμάτων σύντομα θα αυξηθεί και δεν αποκλείεται να γίνει διψήφιος.

«Η δράση του φέρεται να ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια, όμως έχουμε σημαντικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν σταμάτησε ποτέ», τονίζουν χαρακτηριστικά. Οι πέντε αθλήτριες, άλλωστε, που προχώρησαν σε μήνυση σε βάρος του έχουν πει στους αστυνομικούς ότι ο 44χρονος κακοποιούσε σήμερα ένα 15χρονο παιδί.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι καταγγελίες θα αυξηθούν και δυστυχώς πεπεισμένοι ότι ακόμα και τώρα είχε παγιδέψει παιδιά που τα ανάγκαζε να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις του, αλλά φοβόντουσαν να μιλήσουν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

βιασμόςΗλιούποληειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηπροπονητήςταεκβοντο