Ελλάδα|16.04.2023 17:28

Πάσχα στην Αθήνα που θύμιζε 15Αύγουστο: Το κέντρο άδειασε αλλά οι ταβέρνες γέμισαν - Παραδοσιακό γλέντι στο πάρκο «Τρίτσης»

Newsroom

Δεκαπενταύγουστο θύμιζε το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή της Ανάστασης, καθώς οι περισσότεροι Αθηναίοι, αποφάσισαν να γιορτάσουν το Πάσχα στην ελληνική επαρχία, με τα χωριά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και τα νησιά, να αποτελούν τις πρώτες επιλογές για μία γρήγορη εξόρμηση.

Οι εικόνες του πρακτορείου Eurokinissi είναι ενδεικτικές για την ισχνή, έως και ανύπαρκτη κίνηση που υπήρχε στο κέντρο της πρωτεύουσας, ωστόσο, όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ του OPEN, αρκετοί από εκείνους που παρέμειναν στην Αθήνα, προτίμησαν να γιορτάσουν την ημέρα σε εκδηλώσεις των Δήμων ή της Περιφέρειας Αττικής.

Μεγάλο γλέντι στο πάρκο Τρίτσης

Παραδοσιακό γλέντι σημειώθηκε στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Σύμφωνα με το OPEN στήθηκαν περισσότερες από 35 σούβλες με αρνιά και πολλές άλλες με κοντοσούβλια, κοκορέτσια, ενώ ο κόσμος που γιόρτασε στην εν λόγω εκδήλωση ήταν πολύς.

Η εκδήλωση είχε διακοπεί για μερικά χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο φέτος επέστρεψε δριμύτερη…

Δεν έπεφτε καρφίτσα στις ταβέρνες

Ορισμένοι άλλοι Αθηναίοι, που έμειναν στην πρωτεύουσα για την Ανάσταση, αποφάσισαν να μην γιορτάσουν ούτε εκείνοι στο σπίτι τους αλλά επέλεξαν να φάνε σε κάποια ταβέρνα τα παραδοσιακά εδέσματα.

Στις ταβέρνες στα βλάχικα της Βάρης δεν έπεφτε καρφίτσα, με τους επιχειρηματίες να τρίβουν τα χέρια του καθώς η πληρότητα έφτασε το 100%.

Στις πολλές ταβέρνες οι κρατήσει εξαντλήθηκαν ακόμα και πριν από δύο εβδομάδες, ενώ σε κάποιες άλλες που λειτουργούσαν χωρίς κρατήσεις, είχαν σχηματιστεί ουρές πολλών μέτρων για να γευτούν τον παραδοσιακά οβελία.

Γεύμα για τους άστεγους στο Ρουφ

Εορταστικό τραπέζι ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, ετοίμασε για τους άστεγους οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου. Στο ανοιχτό γεύμα, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, είχαν προσκληθεί όσοι φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, καθώς και πολίτες που εξακολουθούν να ζουν στους δρόμους της Αθήνας.

Το τραπέζι πλαισιώθηκε από παραδοσιακό γλέντι, με την ζωντανή ορχήστρα του σολίστ του μπουζουκιού, Σπύρου Πολυκανδριώτη, να αναλαμβάνει τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν εδέσματα, πασχαλινά τσουρέκια και κόκκινα αυγά.

Ανάστασηδήμος ΑθηναίωνΠάσχαειδήσεις τώρα