Ελλάδα|22.04.2023 08:21

Εικόνες ντροπής σε σχολείο ΑμεΑ στον Ωρωπό: Περιέφραξαν το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί γιατί στεγάζεται υπηρεσία - Παιδί κάνει 260 χλμ. τη μέρα

Newsroom

Εικόνες ντροπής επικρατούν στον Ωρωπό σε ειδικό σχολείο για παιδιά ΑμεΑ, καθώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. έχει παραμεληθεί. Τόσο στο σχολείο όσο και στο ειδικό νηπιαγωγείο, δεν υπάρχει κατάλληλη περίφραξη.

Παράλληλα, το ειδικό εκπαιδευτήριο δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη από τον Δήμο, παρόλο που υπάρχει ΦΕΚ, με αποτέλεσμα το προαύλιο να έχει περιφραχθεί με ένα αόρατο «σχοινί».

Γονείς, που μιλούν στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί», καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο, καθώς και την αναλγησία του Δήμου απέναντι στα προβλήματα.

Μητέρα, της οποίας το παιδί φοιτά στο σχολείο για ΑμεΑ, υπογραμμίζει τις παραλείψεις και την ανυπαρξία συντήρησης του κτιρίου. Όπως δηλώνει, έχουν περιφράξει το προαύλιο με «αόρατο» σχοινί, ενώ το δάπεδο του προαυλίου είναι κατεστραμμένο καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των αμαξιδίων.

Κατήγγειλε, επίσης, πως στο παρελθόν είχαν βάλει ένα σχοινάκι σαν περίφραξη, ενώ παρά τις οχλήσεις των γονέων δεν έχει γίνει τίποτα. «Έχουμε φτάσει παντού, θέλω να ζητηθούν από τη διεύθυνση του σχολείου τα έγγραφα που έχουν σταλεί», επισήμανε.

Άλλη μητέρα αναφέρει πως στο ειδικό νηπιαγωγείο η περίφραξη είναι ένας απλός φράχτης, ενώ οι εγκαταστάσεις του σχολείου είναι ακατάλληλες για τα παιδιά. 

Διανύουν 260 χλμ. την ημέρα

Μητέρα, την ίδια ώρα, καταγγέλλει ότι ένα ειδικό επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για παιδιά με υψηλή νοητική υστέρηση, το οποίο βρίσκεται παραδίπλα από τις άλλες δύο δομές, δεν έχει ακόμα παραχωρηθεί από τον Δήμο. Αναγκάζονται, επομένως, να διανύουν 260 χλμ. την ημέρα για να πηγαίνουν το παιδί στο κοντινότερο ειδικό σχολείο που είναι στη Νέα Μάκρη...

Η δομή μέχρι και σήμερα δεν είναι έτοιμη καθώς στο κτίριο φιλοξενείται ακόμα η υπηρεσία του κτηματολογίου, παρόλο που υπάρχει σχετικό ΦΕΚ, το οποίο κοντεύει να λήξει.

Όπως αναφέρει η μητέρα, ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για το κτίριο -παρά τις οχλήσεις των γονέων- δεν το έχει παραχωρήσει ακόμα, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα κωλυσιεργεί και η περιφέρεια.

Σε επικοινωνία του OPEN με τον Δήμο Ωρωπού, η απάντηση ήταν ότι θεωρούν το κτίριο νεόδμητο και θα κάνουν εργασίες «στο μέλλον».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΩρωπόςσχολείοΑμεΑειδήσεις τώραπαιδιάμαθητές