Ελλάδα|23.04.2023 22:46

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο πατέρας που απέτρεψε την αρπαγή του 14χρονου γιου του περιγράφει όσα έζησε - «Έτσι έπιασα τον επίδοξο απαγωγέα»

Newsroom

Ο πατέρας ενός 14χρονου αγοριού συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μεταμόρφωση, όταν εντόπισε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο απαγωγέα -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- του παιδιού του.  

Όπως εξήγησε στο Star ο πατέρας του ανήλικου, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (22/04) στη λεωφόρο Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο 55χρονος κατηγορούμενος προθυμοποιήθηκε να πάει σπίτι του τον 14χρονο. Πατέρας δύο παιδιών και ο ίδιος, είναι αντιμέτωπος με πολύ σοβαρά αδικήματα, και συγκεκριμένα, με την κατηγορία της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου.

«Βγήκα στους δρόμους και άρχισα να τον αναζητώ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 14χρονο αγόρι περίμενε το λεωφορείο με έναν φίλο του, με τον οποίο συζητούσε ότι θέλει να πάει στη Μεταμόρφωση. «Ο κατηγορούμενος ήταν στο περίπτερο και έπινε μπύρες. Άκουσε τον διάλογο που είχε το παιδί μου με τον φίλο του και του είπε "έλα να σε πάω εγώ". Ο γιος μου αρνήθηκε, εκείνος του το πρότεινε αρκετές φορές και στη συνέχεια έφυγε. Το παιδί μου κράτησε τις πινακίδες, με ενημέρωσε και εγώ αμέσως βγήκα στους δρόμους με το αμάξι και άρχισα να αναζητώ τον άνδρα. Κατά τύχη τον είδα να ανεβαίνει τη Δεκελείας. Έκανα αναστροφή και τον ακολούθησα», είπε ο πατέρας του ανήλικου, ο οποίος άρχισε να καταδιώκει το όχημα μέχρι τη Μεταμόρφωση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατάφερε και ακινητοποίησε το όχημα του 55χρονου στην Ιερού Λόχου ενώ, λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία και πέρασε χειροπέδες στον κατηγορούμενο.

«Του είπα "καλά δεν ντρέπεσαι; Πήγες και είπες σε ένα παιδί αυτό το πράγμα;". Και εκεί έσβησαν όλα, μαύρο. Τον έβγαλα από το αμάξι, από το παράθυρο. Δεν τον χτύπησα. Μου είπε "έκανα λάθος, συγνώμη". Κάλεσα την αστυνομία», είπε ο πατέρας του παιδιού.

Ο κατηγορούμενος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, θα δώσει τις εξηγήσεις του ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη. Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κακή πρόθεση και ότι απλά προσφέρθηκε να πάει το παιδί στο σπίτι του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜεταμόρφωσηαπαγωγήΝέα Φιλαδέλφειαειδήσεις τώρααρπαγή ανηλίκου