Ελλάδα|24.04.2023 07:44

Φωτιά σε κτίριο στην Αιόλου: Φόβοι για κατάρρευση του κτιρίου - Έχει πέσει ήδη η οροφή και «είναι ετοιμόρροπο»

Newsroom

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε κτίριο στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων κρίνεται δύσκολο, καθώς έχει καταρρεύσει η οροφή.

Όπως γνωστοποιεί ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι πως επειδή πρόκειται για ετοιμόρροπο κτίριο έχει ήδη καταρρεύσει η οροφή και κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο να εισέλθουν οι πυροσβέστες.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται στο σημείο άλλο ένα κλιμακοφόρο όχημα που θα κάνει κατάσβεση από ψηλά.

«Κυρίως πρέπει να δούμε τι υπάρχει μέσα σε αυτό το κτίριο γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε», προσθέτει ο κ. Αρτοποιός.

Τέλος, ο ίδιος τονίζει πως η φωτιά έχει μεγάλο εύρος και ξεκαθαρίζει πως οι άνθρωποι που μένουν δίπλα στο κτίριο που φλέγεται, δεν κινδυνεύουν.

Φόβος να καταρρεύσει το κτίριο - Μαύρος καπνός «σκέπασε» την περιοχή

Καίγονται πλαστικά που υπήρχαν γύρω από το κτίριο, ενώ την περιοχή έχει «σκεπάσει» πυκνός μαύρος καπνός και πέφτουν διάφορα αντικείμενα όπως τζάμια και μπάζα.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι το κτίριο μπορεί να καταρρεύσει καθώς είναι αρκετά παλαιό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN.

Στο σημείο για κατάσβεση επιχειρούν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Οι δυνάμεις επιχειρούν από δύο σημεία.

Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει η Καραγεώργη Σερβίας, από το ύψος του Συντάγματος. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κέντρο Αθήναςπυρκαγιάφωτιάπυροσβεστικήειδήσεις τώραφωτιά τώρα