Ελλάδα|24.04.2023 08:17

Πλαταμώνας: Συγκοινωνιολόγος εξηγεί γιατί ήταν δύσκολο να αντιδράσει ο οδηγός - Τα νεότερα για τους τραυματίες

Newsroom

Ελεύθερος αφέθηκε με προφορική εντολή του εισαγγελέα ο οδηγός του ΚΤΕΛ που συνελήφθη έπειτα από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Πλαταμώνα τα ξημερώματα της Κυριακής. Για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η φονική σύγκρουση μίλησε στο OPEN ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Ο ίδιος εξήγησε στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», ότι στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα υπάρχει μία σήραγγα και μία αριστερή στροφή από τη Λεπτοκαρυά προς τον Πλαταμώνα. Ο συγκοινωνιολόγος είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα κατά την αριστερή αυτή στροφή του λεωφορείου όπου η ορατότητα είναι μικρότερη να προσέκρουσε στο πρώτο αυτοκίνητο εν μέρει εκτός ΛΕΑ.

Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο ήταν αρκετά δύσκολο για τον οδηγό του ΚΤΕΛ να αντιδράσει λόγω της μειωμένης ορατότητας. Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι έγινε έλεγχος στους ταχογράφους, ενώ το αλκοτέστ έδειξε ότι ο οδηγός δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες

Σε σοβαρή κατάσταση είναι οι δύο εκ των πέντε τραυματιών του τροχαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τους τραυματίες από το τροχαίο, οι δύο τραυματίες 23 και 28 ετών, έχουν εξέλθει από τα χειρουργεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου νωρίς το απόγευμα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και οι δύο υποβλήθηκαν σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Ο 23χρονος είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς, λόγω τραυματισμών, υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση. Τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δύο ατόμων.
Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε από τον εισαγγελέα ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα.

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΈΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογραφος, κλπ)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως συμπληρώνεται, «Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘεσσαλονίκηΚΤΕΛΠλαταμώναςτροχαίοειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημα