Ελλάδα|12.05.2023 12:22

Άρτα: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο

Newsroom

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος ξέχασε για πολλές ώρες μέσα σε αυτοκίνητο το 5,5 μηνών βρέφος του στην Άρταμε αποτέλεσμα το παιδάκι να φύγει από τη ζωή. Συγκεκριμένα αφέθηκε με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο δικηγόρος του πατέρα, χαρακτήρισε την απόφαση «ορθή» λέγοντας ότι έχασε την επίγνωση της ύπαρξης του παιδιού και πως σταμάτησε να λειτουργεί η μνήμη του.

Ο Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Από τις 9:30 το πρωί στον εισαγγελέα

Ο πατέρας πέρασε την πόρτα του ανακριτή λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο 37χρονος, βρισκόμενος ακόμα σε κατάσταση σοκ, μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στο δικαστικό μέγαρο Άρτας με την απολογία του να διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά στο OPEN, ο 37χρονος πατέρας ισχυρίστηκε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι το μυαλό του «κόλλησε» και έπαθε «μπλακάουτ» ξεχνώντας ότι το μωρό βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

«Σκέφτεται τον χαμό του παιδιού και του συζύγου της»

Οικογενειακή φίλη των τραγικών γονιών ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, ενώ τόνισε πως η μητέρα σκέφτεται πως μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της, αλλά και του συζύγου της. Στην σκέψη της είναι ο άντρας της. Της έκανα μία αγκαλιά και είπα θα τους στηρίξω και τους δύο», δήλωσε.

Η διπλή συνάντηση των γονιών: Συγκίνηση και κλάματα

Χθες έπειτα από αίτημα της 26χρονης μητέρας, οι δύο γονείς συναντήθηκαν στο νοσοκομείο της Αρτας για 15 λεπτά περίπου αρχικά, και στη συνέχεια είχαν μια ακόμη συνάντηση το μεσημέρι. 

Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο Mega, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, δηλώνει: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε το πρωί περίπου στις 10 και στη συνέχεια είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους». Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι η σύζυγος είπε ότι «δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της».

Το Σάββατο η κηδεία του βρέφους

Το αδικοχαμένο βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Περδικορράχη Άρτας. Επειδή ήταν αβάπτιστο, πριν από την τελετή της κηδείας θα διαβαστεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα, στην οποία θα του δοθεί το όνομα Λυδία - Ελένη.  Παράλληλα, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρταβρέφοςθάνατοςειδήσεις τώρα