Ελλάδα|12.05.2023 13:42

Ελεύθερος ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 12χρονη στην Καλλιθέα

Newsroom

Ελεύθερος υπό τους όρους ότι να μην οδηγεί αυτοκίνητο ή μηχανή και να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα αφέθηκε ο 32χρονος που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μία 12χρονη, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος οδηγός δηλώνει συντετριμμένος για το δυστύχημα ενώ αρνείται ότι οδηγούσε επικίνδυνα. 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο ήταν δανεικό, δεν του ανήκει και δεν γνώριζε ότι δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ.

Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. 

Βίντεο ντοκουμέντο από το δυστύχημα στην Καλλιθέα

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε η ΕΡΤ φαίνεται το εμπλεκόμενο όχημα να κινείται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και να μην ανακόπτει την πορεία του.

Την ίδια ώρα, στην αριστερή λωρίδα, δύο αυτοκίνητα είναι σταματημένα στο φανάρι, περιμένοντας να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης και να στρίψουν αριστερά προς την οδό Σπάρτης.

Το αμάξι του 32χρονου συνεχίζει ευθεία και σε απόσταση 20 μέτρων από τη διασταύρωση παρασύρει τη 12χρονη η οποία διέσχιζε κάθετα τη λεωφόρο Θησέως.

Πέρασε με κόκκινο ο οδηγός;

Σύμφωνα δε με τον Alpha, ο οδηγός του αυτοκινήτου, φέρεται να παραβίασε κόκκινο σηματοδότη λίγα μέτρα πριν χτυπήσει θανάσιμα το κοριτσάκι.

Από τη σύγκρουση, το παιδάκι εκτοξεύτηκε στον αέρα, ενώ το όχημα προσέκρουσε σε νησίδα του δρόμου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο οδηγός φέρεται ότι προσπάθησε να «κόψει» αριστερά για να αποφύγει το παιδί, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚαλλιθέα12χρονητροχαίοδυστύχημα