Ελλάδα|30.05.2023 14:20

Σοκ στην Κρήτη: Μητέρα άφησε τα παιδιά της για δυο ημέρες στο σπίτι - Καταγγελία πως ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες

Newsroom

Καταδικάστηκε, σε δυο χρόνια φυλακή κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μητέρα που άφησε για δυο ημέρες μόνα τα τρία ανήλικα παιδιά της, εκ των οποίων το ένα παραπληγικό.

Ακατάλληλες οι συνθήκες διαβίωσης

Η σύλληψή της έφερε στο φως τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Όπως αποκάλυψαν σε κοινωνικούς λειτουργούς υπήρχαν μέρες που δεν είχαν να φάνε και που δεν πήγαιναν στο σχολείο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα παιδιά υποστήριξαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έμειναν μόνα στο σπίτι, καθώς η μητέρα τους με τον «θείο» έφευγαν και πήγαιναν συχνά στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία από τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό ειδικού σχολείου της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, που στις 26 Μαΐου πήγαν στο σπίτι της οικογένειας και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν μόνα τους από την προηγούμενη ημέρα. Μάλιστα, το ένα από τα αγοράκια είναι παραπληγικό, με ειδικές ανάγκες φροντίδας.

Όπως είπαν οι δύο καταγγέλλοντες στους αστυνομικούς του Τμήματος Μινώα, γείτονες ανέφεραν ότι τα παιδιά έμεναν συχνά μόνα στο σπίτι.

Στον πατέρα τα παιδιά;

Τα δύο παιδιά, με εντολή της εισαγγελέως υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Βενιζελείου όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα. Από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο Ιρακινός πατέρας των παιδιών, ο οποίος άμεσα βρέθηκε στο Ηράκλειο και δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, παρότι και ο ίδιος είναι μόνος και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας τους. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως η 33χρονη ήταν εθισμένη στο διαδίκτυο, ενώ πριν από 8 μήνες του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτηειδήσεις τώραΗράκλειο Κρήτηςμητέρα