Ελλάδα|31.05.2023 19:27

Eξηγήσεις μετά τις κατηγορίες δίνει η μητέρα που άφησε μόνα στο σπίτι τα ανήλικα παιδιά της στην Κρήτη - Τι υποστηρίζει

Newsroom

Τη σιωπή της έσπασε η μητέρα που κατηγορείται ότι άφησε μόνα τους στο σπίτι επί δύο ημέρες, νηστικά και τρομαγμένα τα τρία ανήλικα παιδιά της. Η γυναίκα έδωσε τη δική της εκδοχή για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Alpha, υποστήριξε ότι δεν άφησε τα παιδιά μόνα τους για ημέρες, αλλά για λίγες ώρες, έως ότου τακτοποιήσει και καθαρίσει το νέο σπίτι της οικογένειας.

«Το είχα αφήσει τέλειο το σπίτι, γιατί τα παιδιά ήταν στο σχολείο. Πήρα εξ’ αρχής από την πρώτη μέρα που ήρθα να καθαρίσω το σπίτι και υπέγραψα και το συμφωνητικό, πήρα τον (…), που είναι ΑΜΕΑ, τον πήρα μαζί μου», είπε η μητέρα.

«Τα παιδιά τα είχα στείλει σχολείο, τα άλλα δύο κανονικά και είχα το χρονικό περιθώριο από τις 7:20, όχι από τις 7:05, που έφυγαν τα παιδιά μου να πάνε στη στάση, σηκώθηκα και εγώ με τον αρραβωνιαστικό μου και τον (…) να έρθουμε εδώ στο Ηράκλειο, για να καθαρίσουμε το σπίτι και να γίνουν τα χαρτιά. Είχα αφήσει και δεύτερο τηλέφωνο στο σπίτι», πρόσθεσε η κατηγορούμενη.

«Πολλές φορές δεν είχαμε φαγητό»

Ωστόσο, τα ίδια τα παιδιά απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της μητέρας, καθώς όπως λένε έμεναν πολλές φορές μόνα τους και δεν υπήρχε φαγητό στο σπίτι.

«Ήταν πολλές φορές που δεν είχαμε φαγητό στο σπίτι. Στο σχολείο δεν πηγαίναμε κάθε μέρα. Η μαμά δεν ξυπνούσε και έπρεπε να ταΐσω τον αδερφό μου» εκμυστηρεύτηκε το μεγαλύτερο παιδί, σύμφωνα με το Cretalive.

Το αγόρι αναφέρεται και στην άσχημη συμπεριφορά του νέου συντρόφου της μητέρας του. Όπως περιγράφει, μπορεί να μην τα χτυπούσε, όμως τους φώναζε και τους έβαζε τιμωρίες. Προσθετει ακόμα ότι «συχνά έφευγαν και πήγαιναν στο Ηράκλειο και έπιναν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό η μαμά αλλά δεν της το είχα πει ποτέ».

Για το περιστατικό για το οποίο συνελήφθη η μητέρα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για την κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή, το αγοράκι περιγράφει ότι η μητέρα απουσίαζε από την προηγούμενη ημέρα. Όταν βράδιασε την πήρε τηλέφωνο και της είπε να γυρίσει στο σπίτι επειδή πεινούσαν. Παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι θα πήγαινε ή θα έστελνε κάποιον, τα παιδιά έπεσαν τελικά να κοιμηθούν μόνα και σχεδόν νηστικά. Το μόνο που υπήρχε στο σπίτι ήταν λίγη φάβα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδιάανήλικοιμητέραειδήσεις τώραΚρήτη