Ελλάδα|07.06.2023 11:08

Έβρος: Πληροφορίες για πάνω από 200 εγκλωβισμένους μετανάστες - Tι λένε στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές και τι απαντά η Τουρκία

Ευλαμπία Ρέβη

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά από νέο email που έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. περί ύπαρξης περισσότερων από 200 μεταναστών σε τουρκικό έδαφος στον Έβρο.

Σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε ενημέρωση προς τις τουρκικές Αρχές -οι οποίες φέρονται να απάντησαν στην ελληνική πλευρά ότι άμεσα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία περισυλλογής τους.

Ωστόσο, μέχρι και αυτή την ώρα από την μεριά της Τουρκίας δεν έχει γίνει τίποτα.

«Οι δυνάμεις μας είναι αυξημένες και σε πλήρη επιφυλακή. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι οι αλλοδαποί έχουν μετακινηθεί προς τα μέσα. Όμως, οι Τούρκοι τους έχουν αφήσει εκεί και τους κοιτάνε», τονίζουν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr.

Και όλα αυτά ενώ στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα σύνορά μας λίγες ώρες μετά την επανεκλογή Ερντογάν.

Τι αναφέρει ΜΚΟ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος Αντώνης Τσολναράς στο OPEN, ΜΚΟ ενημερώνει για τρεις ομάδες μεταναστών και συγκεκριμένα για 330 ανθρώπους, που προήλθαν από τουρκικό έδαφος και πλέον βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησίδα έξω από τη Νέα Βύσσα στον Έβρο.

Η τοποθεσία που καταδεικνύει η ΜΚΟ είναι πάνω σε νησίδα, στη μέση του ποταμού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σύνοραειδήσεις τώραμετανάστεςΈβροςΤουρκίαμεταναστευτικό