Αρκετές οι ζημιές μετά τον σεισμό στην Αταλάντη: Πόσα κτίρια έχουν κριθεί ακατάλληλα - Συνεχίζονται οι αυτοψίες
NewsroomΑρκετές είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη, την Πέμπτη, 8 Ιουνίου. Στην περιοχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει στείλει κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) όπου διενεργούν αυτοψίες σε κτίρια ενώ εκτιμούν τυχόν ζημιές.
38 κτίρια ακατάλληλα ενώ συνεχίζονται οι αυτοψίες
Επίσης, εστάλη και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αυτοψίες σε 120 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, από τα οποία τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).
Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε τρεις σχολικές μονάδες (με συνολικά πέντε κτίρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.
Καθίζηση σε παραλία της Αιδηψού
Καθίζηση σε παραλία στην Ιστιαία Αιδηψού προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη.«Τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία ‘’Μύλος των Γιάλτρων’’, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς.
- Φωτιές στον Καναδά: Μέχρι την Ευρώπη έφτασαν οι καπνοί - Τι λένε οι επιστήμονες
- Συναγερμός στον Νέο Κόσμο: Βρέθηκε όχημα που είχε κλαπεί από τη Νίκαια - Βαρύς οπλισμός στο εσωτερικό του
- «Η Εισαγγελέας ήταν συγκλονιστική, όχι άλλη ατιμωρησία» - Τι δήλωσαν οι γονείς του Άλκη μετά την πρόταση για την ενοχή των 12
- Γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μπλόκο ξανά στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές: Το σκεπτικό της απόφασης
- «Μπαμπά σώσε με»: Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα του 23χρονου που κατασπαράχτηκε από καρχαρία στην Αίγυπτο
- Πληθωρισμός: Μειώθηκε στο 2,8% τον Μάιο - Παραμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα
- Απάτη στον ΕΦΚΑ: Η καταγγελία που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα, η εμπλοκή Καμπούρη και οι αναλήψεις των 2 εκατ.
- Ο Ρούμπιο στην Αθήνα: «Ιστορική συμμαχία» με F-35 και παρασκήνιο για «ευαίσθητα» ενεργειακά έργα
- 3 χρόνια φρίκης στη Γάζα, μια ζωή υπό κατοχή: Η γενιά των ακρωτηριασμένων παιδιών και η σιωπή της Δύσης
- «Πάμε κόντρα κι όπου βγει»: Η Βίσση, ο Καρβέλας και ο Φοίβος που εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή