Ελλάδα|09.06.2023 20:35

Αρκετές οι ζημιές μετά τον σεισμό στην Αταλάντη: Πόσα κτίρια έχουν κριθεί ακατάλληλα - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σεισμός στην Αταλάντη/ lamiareport
Σεισμός στην Αταλάντη/ lamiareport
Σεισμός στην Αταλάντη/ lamiareport

Αρκετές είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη, την Πέμπτη, 8 Ιουνίου. Στην περιοχή  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει στείλει κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) όπου διενεργούν αυτοψίες σε κτίρια ενώ εκτιμούν τυχόν ζημιές. 

38 κτίρια ακατάλληλα ενώ συνεχίζονται οι αυτοψίες

Επίσης, εστάλη και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αυτοψίες σε 120 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, από τα οποία τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε τρεις σχολικές μονάδες (με συνολικά πέντε κτίρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Καθίζηση σε παραλία της Αιδηψού 

Καθίζηση σε παραλία στην Ιστιαία Αιδηψού προκάλεσε ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αταλάντη.«Τον σεισμό τον καταλάβαμε για τα καλά. Ήταν πολύ έντονο το ταρακούνημα σε όλο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά τις σεισμικές δονήσεις, στην παραλία ‘’Μύλος των Γιάλτρων’’, μέσα στον κόλπο των Λουτρών της Αιδηψού, είχαμε μία υποχώρηση ουσιαστικά της παραλίας», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορώνειδήσεις τώρασεισμόςζημιέςσεισμός τώραΑταλάντη