Ελλάδα|29.05.2023 00:00

Κοφινάς Α.Ε: Ηγέτης και στην επιστημονική εκπαίδευση για τα μυστικά του ξύλου

Κώστας Ασημακόπουλος

Η καταγραφή της τεχνογνωσίας, η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και η διάδοση της τεράστιας εμπειρίας και γνώσης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη της Κοφινάς Α.Ε. γύρω από τα προκατασκευασμένα σπίτια και τις τεχνικές με βάση το ξύλο δεν αποτελεί ένας κοινός επιχειρηματικός στόχος αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα στον τομέα της εκπαίδευσης πάνω στο οποίο στηρίζεται η επιτυχία της επιχείρησης αλλά και η φήμη της που αγγίζει πλέον τα όρια του μύθου στην αγορά των προκατασκευασμένων κατασκευών.

Φοιτητές στο εργοστάσιο

Στα τέλη του Μαΐου 2023 φοιτητές του τμήματος δασοπονίας επιστημών ξύλου και σχεδιασμού επισκέφθηκαν το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μαρκόπουλο στα Μεσόγεια. «Οι φοιτητές είχαν μία μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το εργοστάσιο μας, να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες και να προβληματιστούν πάνω στις κατασκευές που έχουν βασική ύλη το ξύλο. Πάντα δίναμε και θα δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη μεταλαμπάδευση της γνώσης και της εμπειρίας μας και πλέον στον τομέα της εκπαίδευσης έχουμε επίσης έναν ηγετικό ρόλο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στα νέα παιδιά που θα βγουν σύντομα στην αγορά και κυρίως στους προβληματισμούς και στις απεριόριστες δυνατότητες τους. Ανταλλάσσουμε απόψεις και μέσα από αυτό τον επιστημονικό διάλογο και την ανταλλαγή γνώσεων βγάζουμε καλύτερα προϊόντα και πιο δυνατούς επαγγελματίες. Με άλλα λόγια διευρύνουμε την αγορά των κατασκευών του ξύλου που παγκοσμίως έχει τεράστια ανάπτυξη», τονίζει στο ethnos.gr ο Μιχάλης Κοφινάς.

Το δόγμα για τη φύση

Ένα από τα... δόγματα της εταιρείας είναι «η φύση μας προστατεύει και για αυτό χρέος μας είναι να την φροντίζουμε» και κάπως έτσι ο Μιχάλης Κοφινάς παρουσιάζει την εναλλακτική λύση της εταιρίας στον τομέα των προκατασκευασμένων ξύλινων κατασκευών:

«Ανακαλύπτουμε τα περιβαλλοντικά οφέλη για την εφαρμογή της αειφορίας στον κατασκευαστικό κλάδο. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε προσαρμοστεί στα πρότυπα της αειφόρου και πράσινης ανάπτυξης. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα φιλοξενούμε νέους επιστήμονες καθώς εξερευνούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, μαθαίνουν για προκατασκευασμένες κατοικίες και συζητούν τις δυνατότητες συνεργασίας και γνώσης. Η εταιρεία Κοφινάς Α.Ε. δεν αποτελεί μόνο ηγέτης στον τομέα της προκατασκευασμένης ξύλινης κατασκευής αλλά επίσης διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εκπαίδευση γύρω από το ξύλο και τις ξύλινες κατασκευές. Ο εκπαιδευτικός ρόλος της εταιρίας υπογραμμίζει τη δέσμευση μας στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη καθώς το ξύλο αποτελεί μία ανανεώσιμη, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή υλικού κατασκευής. Επιπλέον η εκπαίδευση στον τομέα αυτό βοηθάει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη στη χρήση ξύλινης κατασκευής όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και της μείωση του αποτυπώματος στο περιβάλλον».

ξύλοΑφιέρωμα αντισεισμική προστασίακατασκευέςεκπαίδευσηΚοφινάς ΜιχάληςΚοφινάς Α.Ε.