Ελλάδα|30.06.2023 20:33

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου: Άγνωστοι πυροβόλησαν το σκυλί - μασκότ της Κύμης Ευβοίας

Newsroom

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Εύβοια, με αγνώστους να πυροβολούν το «σκυλί - μασκότ» της Κύμης, προκαλώντας την οργή των κατοίκων. Το άτυχο ζώο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηνιάτρων, η κατάστασή του είναι καλή.

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (29/06). Το σκυλάκι λάμβανε την αγάπη και τη φροντίδα των κατοίκων. Όπως αναφέρεται στο eviathema.gr, το πρωί της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι το ζώο έφερε τραύματα με αίμα. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιχείρηση κοντά σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύμης, για την ακινητοποίηση του σκύλου.

Στο χειρουργείο το σκυλάκι

Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε πως φέρει βαρύ τραύμα από πυρά σε θώρακα και πόδια. Υπεβλήθη, μάλιστα, σε επέμβαση, ωστόσο δεν αφαιρέθηκε από τον οργανισμό του η σφαίρα, καθώς αυτό δεν κατέστη εφικτό. Η κατάσταση του ζώου κρίνεται καλή, ενώ οι πολίτες ζητούν όσο δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Οι πολίτες που βρήκαν και μετέφεραν το σκυλάκι στον κτηνίατρο έχουν καταθέσει στην αστυνομία ενώ ο φάκελός τους αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σκυλίκακοποίηση ζώωνΕύβοιαπυροβολισμόςΚύμηειδήσεις τώρα