Ελλάδα|01.07.2023 10:56

Γαύδος: Αντιδράσεις για την απόφαση του δήμου να απαγορεύσει τον γυμνισμό στο Σαρακήνικο - Τι απαντά η δήμαρχος

Newsroom

Η Γαύδος είναι αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του γυμνισμού, ωστόσο ο δήμος για πρώτη φορά ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται ο γυμνισμός στην παραλία Σαρακήνικο. 

Η ανακοίνωση ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών στα social media, με ορισμένους να σημειώνουν ότι επέλεγαν το νησί για να νιώσουν ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από τα περιττά. 

Τι απαντά Δήμαρχος 

«Είχαμε παράπονα τόσο από επισκέπτες όσο και από καταστηματάρχες του νησιού που μας ζήτησαν να απαγορεύσουμε τον γυμνισμό στην κεντρική αυτή παραλία, στην οποία έρχεται για μπάνιο πολύς κόσμος που δεν κάνει γυμνισμό και ενοχλείται από το θέαμα γυμνών ανθρώπων. Το σεβόμαστε και προχωρήσαμε σε αυτή την απαγόρευση η οποία να τονίσω, ότι δεν ισχύει σε καμία άλλη παραλία», δήλωσε στο ekriti.gr η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη. 

Σε ό,τι αφορά τη φετινή σεζόν είπε ότι η πληρότητα αγγίζει το 100% και διευκρίνισε ότι το νησί έχει 15.000-16.000 επισκέπτες τον χρόνο, Έλληνες και ξένους, κυρίως Ιταλούς, Ελβετούς, Γερμανούς και το 70% από αυτούς κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, ενώ διαθέτει μόλις 320 κρεβάτια. 

« Έχουμε πάρα πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες και αν κάποιος θέλει να κλείσει τώρα τις διακοπές του, δύσκολα θα βρει κρεβάτι» είπε, συμπληρώνοντας ότι η ροή των επισκεπτών είναι πολύ καλή όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αφού ο καιρός είναι πάντα καλός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαύδοςειδήσεις τώραπαραλίαγυμνιστές