Ελλάδα|03.07.2023 06:15

Ο υπερτουρισμός απομακρύνει τους ταξιδιώτες από τα δημοφιλή νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες - Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις... τον Σεπτέμβριο

Newsroom

Εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους top προορισμούς της χώρας μας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, με αποτέλεσμα ωστόσο -εκτός από την ένεση ρευστότητας στην τοπική κοινωνία- να δημιουργούνται θέματα από τον συνωστισμό κυρίως στα τουριστικά αξιοθέατα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, δυσφορία καταγράφεται ακόμα και στους Έλληνες τουρίστες που επιλέγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς για τις διακοπές τους.

Ο πρόεδρος ιδιοκτητών εστίασης Μυκόνου, κ. Γιάννης Θεοχάρης μιλά στο OPEN για 15.000 άτομα που βρέθηκαν στο νησί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, κ. Αντώνης Ηλιόπουλος αναφέρεται ακόμα και σε 25.000 τουρίστες την ημέρα που κατεβαίνουν από ένα μόνο κρουαζιερόπλοιο.

Για τον λόγο αυτό, πολλοί είναι οι τουρίστες που πλέον επιλέγουν τον Σεπτέμβριο για να μεταβούν στα αγαπημένα τους δημοφιλή νησιά. Χαρακτηριστικό είναι πως με βάση τα στοιχεία, οι κρατήσεις στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο αυξάνονται κατά 73%, ενώ για τη Μύκονο 12%. Για τη Σαντορίνη το ποσοστό κυμαίνεται στο 13%.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νησιάΜύκονοςελληνικός τουρισμόςειδήσεις τώραΣαντορίνη