Ελλάδα|25.07.2023 16:45

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Το φτερό χτύπησε σε δέντρο και το αεροσκάφος έχασε τον πλωτήρα του

Newsroom

Τρομακτικές είναι οι λεπτομέρειες της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για κατάσβεση μετώπου της φωτιάς σε χαμηλό ύψος, ενώ ανατριχιάζει και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ και δείχνει τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους.

Πτώση Canadair: Χτύπησε σε δέντρο και έχασε τον πλωτήρα του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με βάση το οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Πρόκειται για ένα CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή ενώ, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού».

Ακούστηκε έκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το εν λόγω Canadair, πραγματοποίησε μία από τις τελευταίες του ρίψεις και στη συνέχεια έπεσε σε δύσβατο σημείο, οπότε είναι δύσκολο γι τους Πυροσβέστες και τους αστυνομικούς να φτάσουν στο σημείο. Ακούστηκε μία πολύ δυνατή έκρηξη και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια επικοινωνίας με τους δύο χειριστές του, η οποία μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατή.

συντριβή αεροσκάφουςσυντριβήφωτιάφωτιά τώραCanadairειδήσεις τώρααεροσκάφος