Ελλάδα|27.07.2023 07:19

Φωτιά τώρα: Σε τρία μέτωπα η φωτιά στη Μαγνησία - Νέα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών

Newsroom

Νύχτα τρόμου στη Μαγνησία με την φωτιά να καίει στα Μελισσάτικα, στο Διμήνι, στον ΧΥΤΑ και να κυκλώνει την Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Όλες οι ελπίδες για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχουν εναποτεθεί στις εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας με την Πολιτική Προστασία να έχει επικεντρωθεί σε αυτό το πύρινο μέτωπο.

«Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα» τόνισαν στο gegonotanews, πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα.  Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Αλμυρού υπογράμμισε ότι υπάρχουν τρία πολύ μεγάλα ενεργά μέτωπα στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις εθνικές οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Νέα μηνύματα από το 112

Την εκκένωση των οικισμών του Δήμου Βόλου ζήτησε με νέο μήνυμα στα κινητά των Βολιωτών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη στις 4.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενημερώνει για την εκκένωση των παραθαλάσσιων οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Μ.Βελανιδιάς, Μαράθου και Κριθαριάς λόγω απειλής από τις φλόγες.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της κοινότητας Μελισσάτικα Βόλου

Εκκενώνεται η περιοχή Μελισσάτικα στον Βόλο. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βόλο λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

ειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώραΜαγνησίαπυρκαγιάΒόλος