Ελλάδα|12.08.2023 22:21

Ανατριχιαστικά στοιχεία για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πρώτα μαχαίρωσαν τον Μιχάλη Κατσουρή και στη συνέχεια τον χτύπησαν με ρόπαλο!

Newsroom

Νέα στοιχεία για τις άνευ προηγουμένου βιαιότητες στις οποίες επιδόθηκαν οι Κροάτες χούλιγκανς κατά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας κι ενώ μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 70 εκ των κατηγορουμένων. Αύριο, απολογείται και το τελευταίο γκρουπ των 35 ατόμων.

Πρώτα μαχαίρωσαν τον Μιχάλη Κατσουρή και στη συνέχεια τον χτύπησαν με ρόπαλο! 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από την ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γηπέδου της ΑΕΚ, και έπειτα από την ανασύνθεση των γεγονότων προέκυψε μια ανατριχιαστική διαπίστωση: Οι χούλιγκανς, αφού μαχαίρωσαν τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, φαίνεται πως τον χτύπαγαν από πίσω με ρόπαλα, ενώ αυτός προσπαθούσε να ξεφύγει!

Στα βίντεο σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν έχει ακόμη καταγραφεί η στιγμή που ο άτυχος 29χρονος δέχεται τη μοιραία μαχαιριά. Ωστόσο η συλλογή υλικού συνεχίζεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, φαίνεται πως στη λίστα υπόπτων για τα επεισόδια, υπάρχουν και αρκετοί που δεν έχουν συλληφθεί. Με άλλα λόγια, ορατό είναι το ενδεχόμενο, να μην έχει συλληφθεί ο δολοφόνος του 29χρονου!

Θα κληθούν ως ύποπτοι και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της εσωτερικής έρευνας της Αστυνομίας, για τα επεισόδια, καταγράφονται εξελίξεις: Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Γιάννης Ζιάκας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ζήτησε από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην έρευνα που πραγματοποιείται να περιληθφούν και τα αποτελέσματα της ΕΔΕ που ξεκίνησε την επομένη των επεισοδίων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν από την αρχή. Στην έρευνα αυτή θα περιγράφονται τα λάθη και οι παραλείψεις αξιωματικών που θα κληθούν μάλιστα να απολογηθούν ως ύποπτοι! Πρόκειται για έρευνα από την οποία θα καθοριστεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Προφυλακιστέοι και οι 40 κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 40 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας και την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή οι οποίοι απολογήθηκαν το Σάββατο. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, με το τελευταίο γκρουπ κατηγορούμενων, 35 στον αριθμό.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτονται, και ισχυρίζονται πως είτε βρέθηκαν τυχαία στο σημείο, είτε βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της… ομάδας τους. Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 70 άτομα.

Σημειώνεται πως ο 26χρονος Έλληνας που κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του πως: «Ήμουν σε ταβέρνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο γήπεδο και έτρωγα με τη σύντροφό μου. Ξαφνικά ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει. Δε συμμετείχα στα επεισόδια. Με συνέλαβαν οι αστυνομικοί διότι ήμουν στο σημείο».

Άλλος κατηγορούμενος, Κροατικής υπηκοότητας, φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Ελευθερία Σπυράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: «Ήρθα οδικώς στην Αθήνα μαζί με τρεις φίλους. Όταν φτάσαμε στην πρωτεύουσα πήγαμε κατευθείαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της αγαπημένης μας ομάδας. Ξαφνικά δεχθήκαμε επίθεση από οπαδούς. (…) Η δολοφονία του 29χρονου έγινε 300 μέτρα από το σημείο που βρισκόμασταν».

Σφίγγει ο κλοιός για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη

Μετά τις διατάξεις που εκδόθηκαν από την 25η τακτική ανακρίτρια ξεκίνησε στη ΓΑΔΑ η λήψη DNA από τους κατηγορούμενους της φονικής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περασμένη Δευτέρα, συγκεκριμένα από τους 105 συλληφθέντες, προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Οι Αρχές ευελπιστούν μέσω του γενετικού υλικού, των καμερών ασφαλείας και των άλλων στοιχείων που είναι συγκεντρωμένα στην δικογραφία, να φτάσουν στον δράστη.

χούλιγκανΝέα Φιλαδέλφειαεπεισόδιαειδήσεις τώραδολοφονία