Ελλάδα|19.08.2023 13:45

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Σοβαρές καταγγελίες για εμπρησμό - Κάηκαν αιωνόβιες ελιές

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φωτιά στη Ζάκυθνο/ imerazante (gallery)
Φωτιά στη Ζάκυθνο/ imerazante (gallery)
Φωτιά στη Ζάκυθνο/ imerazante (gallery)
Φωτιά στη Ζάκυθνο/ imerazante (gallery)
Φωτιά στη Ζάκυθνο/ imerazante (gallery)

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή  σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσιλιβί και έκαιγε όλο το βράδυ. Η φωτιά που τέθηκε σήμερα το πρωί υπό έλεγχο ξέσπασε σε ελαιώνα και έκαψαν αιωνόβιες ελιές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν καταγγελίες πως η φωτιά ήταν προϊόν εμπρησμού.

Το χρονικό

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη, με τους πυροσβέστες, οι οποίοι έδιναν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, να έχουν οριοθετήσει την μεγάλη πυρκαγιά και να μένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος 23 πυροσβέστες και 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα ήταν 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Αργά χθες βράδυ ήρθαν ακτοπλοϊκώς 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Η πυρκαγιά χθές αργά το βράδυ έφθασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού Τσιλιβί αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αποφευχθήκαν τα χειρότερα.

Το μήνυμα του 112 ήχησε στους κατοίκους του Κρυονερίου στη Ζάκυνθο ενώ διατέθηκε και ένα πλοίο στην παραλία του Τσιλιβή για να εκκενωθεί η περιοχή. Η φωτιά άρχισε να κινείται προς αυτή την περιοχή, όμως οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό, ανάμεσά τους και η καταγγελία της Κατερίνας Οθωναίου, ότι ένας άνθρωπος με ποδήλατο και άσπρη μπλούζα έβαλε φωτιά σε τουλάχιστον 3 σημεία στην περιοχή.

εμπρησμόςειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώραΖάκυνθος