Ελλάδα|22.08.2023 12:33

Φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση στη Φυλή - Εξαπλώνονται οι φλόγες

Newsroom

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή με το 112 να ηχεί και να δίνει εντολή για εκκένωση των κατοίκων την ώρα που οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια.

«Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η φωτιά είναι κοντά στις ταβέρνες της περιοχής και οι κάτοικοι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους.

Συναγερμός για τις μοναχές στη Μονή Κλειστών

Συναγερμός έχει σημάνει για τις μοναχές στη Μονή Κλειστών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN ο Φοίβος Παπαδάκης, βρίσκονται ακόμα μέσα στο μοναστήρι. Οι Αρχές κατευθύνονται προς το σημείο, το οποίο περικυκλώνεται από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, στη Μονή οδεύει ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, που θα συμβάλλει στο  να εκκενωθεί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής,  μίλησε στο OPEN για πολύ δύσκολη κατάσταση και τόνισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει εκκένωση και άλλων περιοχών αν αυτό χρειαστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 23 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Φυλήειδήσεις τώραΠάρνηθαφωτιάφωτιά τώραπυρκαγιά