Ελλάδα|28.08.2023 11:36

Χάρισε ζωή σε τέσσερις ανθρώπους 22χρονος που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο στην Κρήτη

Newsroom

Μια γενναία απόφαση έλαβε η οικογένεια ενός 22χρονου νεαρού που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Κρήτη, δωρίζοντας τα όργανά τους σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Το δυστύχημα με τον νεαρό σημειώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους στον ΒΟΑΚ όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με ΙΧ, στις 22 Αυγούστου. Μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος – οι γονείς πήραν την σπουδαία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. Μέσα στον πόνο του χαμού, σκέφτηκαν να χαρίσουν ζωή μέσα από το θάνατο του παιδιού τους και να κάνουν τα 22 του χρόνια δεύτερη ευκαιρία για όσους περιμένουν εναγωνίως στη λίστα του ΕΟΜ.

Αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια κατέφθασαν στο ΠΑΓΝΗ οι μεταμοσχευτικές ομάδες. Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Οι πνεύμονες του 22χρονου και ο ένας νεφρός μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, ο έτερος νεφρός στο Λαϊκό νοσοκομείο και η καρδία του στο Ωνάσειο.

Κρήτηειδήσεις τώραδωρεά οργάνωντροχαίο δυστύχημα