Ελλάδα|30.08.2023 07:19

«Οργιάζουν» στα social media οι θεωρίες συνωμοσίας για τις νέες ταυτότητες – Εκατοντάδες πολίτες στα αστυνομικά τμήματα

Newsroom

Πολίτες συνεχίζουν να σπεύδουν στα αστυνομικά τμήματα για επανέκδοση ταυτότητας παλαιού τύπου. Σε πολλά τμήματα της χώρας, οι πολίτες φέρνουν μαζί τους καρέκλες, ψάθες και σκαμπό, καθώς οι ουρές αναμονής είναι τεράστιες και θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετές ώρες απέξω, προκειμένου να βγάλουν ταυτότητες, πριν τα μέσα Σεπτέμβρη που θα κυκλοφορήσουν οι νέες.

Η επαναφορά των ραντεβού στα αστυνομικά τμήματα διώχνει τις ουρές, ωστόσο οι λίστες φτάνουν μέχρι και τον Δεκέμβριο. Ενδεικτικά στο Αστυνομικό Τμήμα της Τούμπας έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 1000 ραντεβού για Επανέκδοση της παλιάς ταυτότητας μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ περίπου 1000 ραντεβού είναι κλεισμένα και σε άλλα τμήματα της Θεσσαλονίκης, όπως Χαριλάου, Ευόσμου και Χορτιάτη. Αντίστοιχα είναι και τα ραντεβού στην Αττική.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης, «σε κάποια τμήματα ασφαλείας, αυτός ο αριθμός ξεπερνάει τα 700, 800 και τα 900 άτομα». Από την πλευρά του, ο Χρήστος Συμεωνίδης, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε πως, «από τις 7 η ώρα ως τις 14.30, ανά μισή ώρα περίπου το κάθε ραντεβού, μιλάμε για 15 περίπου άτομα την ημέρα που εξυπηρετούνται»

«Χάραγμα», «τσιπάκι» και άλλες θεωρίες συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας στα social media  «οργιάζουν» για «χάραγμα» και «τσιπάκι» που, όπως υποστηρίζουν, θα φέρουν οι νέες ταυτότητες. Ωστόσο, από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, σημείωσε πως, «αυτοί οι οποίοι πιστεύουν στο Θεό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αυτά όλα περί τσιπάκια είναι αστεία πράγματα, τα οποία δεν πρέπει να ακούει κανείς και να υπολογίζει».

Ραντεβού στους δρόμους

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τόνισε ότι, «δεν υπάρχει τσιπάκι για γεωεντοπισμό μικροφώνου όλα αυτά που ακούγονται είναι τεχνικά αδύνατον». Μετά τις ουρές πάντως έξω από τα αστυνομικά τμήματα οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων δίνουν ραντεβού στους δρόμους, με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες.

αστυνομικό τμήμαειδήσεις τώραψηφιακή ταυτότητα