Ελλάδα|30.08.2023 22:00

Φωτιά τώρα: Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το μέτωπο στον Έβρο - Η πυρκαγιά έφτασε στα σπίτια στη Γιαννούλη

Newsroom

Δραματική είναι η κατάσταση στον Έβρο, καθώς η τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει για 12 ημέρες το δάσος της Δαδιάς, εξακολουθεί να εξαπλώνεται προς το χωριό Γιαννούλη, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια, όπως μετέδωσε στο OPEN η Αναστασία Αργυριάδου. Ανησυχία επικρατεί και για το χωριό Σιδηρώ, ενώ και οι δύο περιοχές έχουν εκκενωθεί νωρίτερα με μηνύματα από το 112.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει από κάποια κομβικά σημεία και να φτάσει στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης με κατεύθυνση προς τα σπίτια του χωριού. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί προς Σουφλί. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, κάτι που κάνει το έργο των επίγειων δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο.  

Η ρεπόρτερ του OPEN μετέφερε μία πληροφορία, ότι υπάρχει Αλβανός πυροσβέστης που μετέβη στο νοσοκομείο Διδυμότειχου με συμπτώματα εμφράγματος κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πύρινες φλόγες φαίνονταν από την πόλη του Σουφλίου, ήδη πριν να σκοτεινιάσει, όπως μεταδίδει το evros-news.gr. Όσον αφορά στο Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, ορισμένοι νεαροί κάτοικοι παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και από Ισπανούς πυροσβέστες , καθώς η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δυναμική που δεν μπορεί κανένα εναέριο μέσο, ούτε οι επίγειες δυνάμεις να την ανακόψουν.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του OPEN μάλιστα, πηγή από το πυροσβεστικό σώμα σημείωσε ότι αυτή η φωτιά δεν θα σβήσει αν στην περιοχή δεν βρέξει, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει τις επόμενες 12 ημέρες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ήχησε το 112 για το Σουφλί

Το βράδυ της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 για το Σουφλί, με το οποίο η Πολιτική Προστασία ζητεί από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα καθώς η πυρκαγιά είναι στην περιοχή τους.

φωτιάπυρκαγιάΈβροςπυροσβεστικήφωτιά τώραειδήσεις τώρα