Ελλάδα|07.09.2023 15:14

Πότε θα γίνουν οι Εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: 10.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων

Newsroom

Συγκεντρώσαμε τα προγράμματα που ξεκινούν για κατάρτιση αυτή την περίοδο και πράγματι είναι πάρα πολλά για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους. Οι 13 περιφέρειες της χώρας ετοιμάζονται να προωθήσουν έργα κατάρτισης πάνω στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες προϋπολογισμού συνολικά πολλών εκατομμυρίων.

Παράλληλα τρέχει ακόμα το πρόγραμμα κατάρτισης των 150.000 εργαζομένων της ΔΥΠΑ ενώ προεκτάθηκε και το πρόγραμμα κατάρτισης των 120.000 ανέργων για ακόμα 30.000 άνεργους (Δες εδώ για την Αττική). Εάν είσαι άνεργος στην Αττική δες εδώ για το πως θα πάρεις τα 1000 ευρώ στην τσέπη σου ύστερα από ολοκλήρωση κατάρτισης - πιστοποίησης.

Παράλληλα έρχεται το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Παιδείας για την κατάρτιση 100.000 ενηλίκων.

10.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων και άμεσα

Εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να γίνουν Όλοι ανεξαρτήτως πτυχίου ΑΕΙ – ΤΕΙ. Μπορούν να γίνουν και εμπειροτέχνες

Για να αποκτήσουν όμως το δικαίωμα να δώσουν εξετάσεις ανεξάρτητα το πτυχίο τους θα πρέπει με βάση το νόμο να κάνουν αυτό το σεμινάριο (δείτε εδώ)

Το επάγγελμα του μέλλοντος ο εκπαιδευτής ενηλίκων: Έως και 3080 ευρώ αμοιβή για 40 ημέρες κατάρτιση

Στο πρόγραμμα των ανέργων που έτρεξε και ξανά αρχίζει τώρα υπήρξαν εκπαιδευτές που έλαβαν έως 3080 ευρώ για περίπου 40 ημέρες κατάρτιση η οποία μεγάλο της κομμάτι έγινε εξ αποστάσεως.

Πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την Πιστοποίηση

Για να προλάβετε να είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ που επίκεται να ανακοινωθούν για το πότε θα γινουν το επόμενο διάστημα θα πρέπει να έχετε πάρει το μαγικό «διαβατήριο» συμμετοχής μεσω του προγράμματος του ΕΚΕΤΑ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΜΑΠΤΥΗΣ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε με βάση το νόμο την ΕΠΑΡΚΕΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 

Μπορούν όλοι να γίνουν εκπαιδευτές ενηλίκων στο αντικείμενό τους αρκεί να κάνουν 2 πράγματα: 

Α) Πραγματοποίηση σεμιναρίου στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ενηλίκων (Το παρέχει το goLearn – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

B) Εφόσον το τελειώσουν αποκτούν το δικαίωμα για συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ για την Πιστοποίηση - Επάρκεια 

Πηγή: alfavita.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

ενήλικοιειδήσεις τώραπρόγραμμα κατάρτισης