Ελλάδα|20.03.2019 17:10

Καιρός - Καλλιάνος: Ηλιοφάνεια και βοριάδες το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Newsroom

Η άνοιξη θα επιχειρήσει και πάλι να κάνει την εμφάνισή της το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο ethnos.gr, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, καθώς ενισχύονται οι βοριάδες, αλλά γενικά θα έχουμε ηλιοφάνεια το τριήμερο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου: 

«Γενικά καλός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες  - Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα- για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη μόνη διαφορά ότι θα υπάρξουν και λίγες παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, ίσως έχουμε κάποιες πρόσκαιρες μπόρες και βροχοπτώσεις κυρίως στις πιο βορινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Γενικά λοιπόν, με καλές θερμοκρασίες θα περάσουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τους 23-24 βαθμούς Κελσίου θα πάμε στους 17-18 τοπικά, 19 στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα. Αυτή η πτώση της θερμοκρασίας θα προκύψει από την ενίσχυση των βοριάδων που θα πνέουν στα πελάγη από αύριο Πέμπτη έως και την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Οι βοριάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 Μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια μικροπροβλήματα κυρίως στα θαλάσσια δρομολόγια στα μικρά πλοία.

Κατά τα άλλα, περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια από την Παρασκευή ιδιαιτέρως και στη συνέχεια, μέχρι και ανήμερα της 25ης Μαρτίου, Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αλλά και στις περισσότερες περιοχές στο Αιγαίο, με τον υδράργυρο στους 17-18, τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας. Βέβαια οι βοριάδες θα διατηρηθούν από την Πέμπτη μέχρι ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τις εντάσεις των οποίων να φτάνουν ακόμα και τα 7-8 Μποφόρ, κυρίως στις περιοχές του Αιγαίου.

Για την Αττική αναμένουμε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όπως και στη Θεσσαλονίκη το ίδιο. Ιδιαιτέρως στην Αττική, από αύριο Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες, ο υδράργυρος θα προσεγγίζει τους 18-19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι και η μικρή αυτή πτώση της θερμοκρασίας θα προκύψει λόγω της ενίσχυσης των βοριάδων.»

Γιάννης Καλλιάνοςκαιρόςπρόγνωση καιρού