Ελλάδα|25.03.2019 11:57

Παρέλαση για την 25η Μαρτίου: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (LIVE)

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Παίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε στο Σύνταγμα η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που θα δίνει τον ρυθμό στα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.Η μπάντα του ΠΝ πήρε θέση πίσω από την εξέδρα των επισήμων, στο χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι φετινοί εορτασμοί ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τη δοξολογία που έλαβε χώρα στη Μητρόπολη Αθηνών υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Eπί ποδός βρίσκονται από το πρωί τουλάχιστον 1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα καθώς και τουλάχιστον 700 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων τόσο στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα όσο και στη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Κώστας Στάμου/ethnos.gr
Κώστας Στάμου/ethnos.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, οι Αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, όπως έχει μεταδώσει και το OPEN TV, υπάρχουν πληροφορίες πως άτομα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένταση ή επεισόδια πετώντας φέιγ βολάν και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Από το Σάββατο (24 Μαρτίου), υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν κάποιοι θα επιχειρήσουν να προγραμματίσουν κάτι πιο οργανωμένο, με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου. Όπως, όμως, ανέφεραν, η μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει είναι ότι μικρές ομάδες οργανώνουν την εμφάνισή τους στις παρελάσεις -ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, είναι να μην ματαιωθεί καμία παρέλαση και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Μάλιστα, σε περίπτωση που εκδηλωθούν θα πρέπει να απομονωθούν και να μην πάρουν έκταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Αρχών, οι περιοχές όπου θα εκδηλωθεί ένταση είναι οι Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά,  Κατερίνη, Βέροια και Καβάλα.

Οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν τις παρελάσεις θα είναι σε κλοιό από την ώρα που θα βρίσκονται στους ιερούς ναούς για τη Θεία Λειτουργία ενώ οι εξέδρες θα φυλάσσονται από αστυνομικούς, κυρίως με πολιτικά.

Στην Αθήνα, κατά μήκος της στρατιωτικής παρέλασης θα γίνονται περιπολίες αστυνομικών για να μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων κάθε κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση.

Κώστας Στάμου/ethnos.gr
Κώστας Στάμου/ethnos.gr
Κώστας Στάμου/ethnos.gr

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα

Η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας με τους κεντρικούς δρόμους να είναι κλειστοί ήδη από τις 06:00.

Στην άνοδο της Συγγρού ήδη έχουν παραταχτεί τα στρατιωτικά οχήματα που θα παρελάσουν.

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες που διεξάγεται η στρατιωτική παρέλαση.

Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι παρακάτω δρόμοι:
– Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Ηρ. Αττικού
– Βασιλέως Γεωργίου Β΄
– Βασιλέως Γεωργίου Α΄
– Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
– Πλατεία Ομονοίας
– Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Αθηνάς
– Αγ. Κωνσταντίνου
– Πλατεία Καραϊσκάκη
– 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Πλ. Συντάγματος
– Φιλελλήνων
– Σταδίου
– Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Ακαδημίας
– Βασιλίσσης Όλγας
– Αθ. Διάκου

στρατιωτική παρέλαση25η Μαρτίου