Ελλάδα|12.12.2023 08:03

Ρέντη: Η ΕΛΑΣ επικεντρωμένη πλέον στον καθοδηγητή των επεισοδίων - Ο σκληρός πυρήνας και ο νέος ισχυρισμός του συλληφθέντα

Newsroom

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται πλέον στον καθοδηγητή της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη, ο οποίος προμήθευσε τα «πολεμοφόδια» στους χούλιγκαν -μεταξύ άλλων. Όπως φαίνεται, ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων στο πάρκινγκ του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη».

Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας 4-5 ατόμων που είχαν ρόλο καθοδηγητή αλλά και προμηθευτή των υλικών -μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, πέτρες κλπ.

Ο νέος ισχυρισμός του δικηγόρου του 18χρονου

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του 18χρονου -που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού- επιχειρεί να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι εκτοξεύτηκε και δεύτερη φωτοβολίδα, προς τους αστυνομικούς και κατά συνέπεια δεν είναι βέβαιο ότι η φωτοβολίδα του 18χρονου που έχει συλληφθεί είναι εκείνη που τραυμάτισε τον αστυνομικό, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το σενάριο αυτό είναι αντίθετο με όσα είχε υποστηρίξει αρχικά ο νεαρός.

Ο 18χρονος, που οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά και του ασκήθηκε βαρύτατη κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμη έξι αδικήματα, έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (14/12), στις 11:00.

Για πέμπτη μέρα σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται για πέμπτη ημέρα σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τη Δευτέρα αναμενόταν ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κάτι που δεν έγινε. Ωστόσο, υπάρχει μια «χαραμάδα» αισιοδοξίας με μία μείωση φαρμάκων που του χορηγούνται σχετικά με την πηκτικότητα του αίματος του και φάνηκε να ανταποκρίνεται θετικά ή τουλάχιστον δεν παρουσίασε επιδείνωση η κατάστασή του.

Μάλιστα, η ανταπόκριση του κόσμου στην αιμοδοσία που γίνεται για τις ανάγκες την νοσηλείας του είναι μεγάλη.

ΡέντηεπεισόδιαΡέντηςΕλληνική Αστυνομίαειδήσεις τώρα