Ελλάδα|28.12.2023 18:09

Πέραμα: Η 22χρονη τραβούσε βίντεο τη στιγμή του τροχαίου - «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ο παιδί μου»

Newsroom

Βίντεο τραβούσε η 22χρονη συνοδηγός τη στιγμή του σοκαριστικού τροχαίου, τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο Πέραμα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό της ίδιας, και του 28χρονου συντρόφου της.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που ήρθε στο «φως» φαίνονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για απεγκλωβισμό του νεαρού ζευγαριού από το αυτοκίνητο ενώ σήμερα (28/12) κυκλοφόρησε και το βίντεο που κόβει την ανάσα μέσα από το όχημα, τη στιγμή της σύγκρουσης.

«Και κοιτάω κάτω, παίρνω τα πόδια μου και λέω “Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια”»

Η 22χρονη Ηλιάνα μέσα από το νοσοκομείο, σημείωσε στο Mega ότι, «Και με το που σκάσαμε πάνω στη νησίδα ήταν όλα τόσο ακαριαία, δηλαδή μου λέει ο Αλέξανδρος “Ηλιάνα πρέπει να τα έχω κόψει όλα”. Και κοιτάω κάτω, παίρνω τα πόδια μου και λέω “Αλέξανδρε, δεν έχω πόδια”». Η κοπέλα περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν και της άλλαξαν τη ζωή τα Χριστούγεννα, όταν είχε βγει για ποτό με τους φίλους της για να διασκεδάσει και, από τη μία στιγμή στην άλλη, βρέθηκε να παλεύει με τους γιατρούς στην εντατική, προκειμένου να σώσει τα πόδια της. «Υπάρχει και στροφή, αλλά αν δεν ήταν 210 τα χιλιόμετρα και ήταν 110 ίσως και εγώ να είχα και τα δύο μου πόδια και θα ήμουν καλύτερα», τόνισε, χωρίς να είναι διατεθειμένη να ωραιοποιήσει την κατάσταση. «Τρέχαμε, τρέχαμε πολύ», παραδέχεται, και μάλιστα σε έναν δρόμο γεμάτο στροφές. Το ΙΧ τους ξέφυγε της πορείας του και, για κακή τους τύχη, έπεσε στο σημείο του δρόμου που ενώνονται οι μάρες, με αποτέλεσμα, οι λάμες, να περάσουν μέσα από το όχημα, ακρωτηριάζοντας τα κάτω άκρα τους. «Εμένα δεν μπήκε καμία λάμα στα πόδια. Εμένα μου τα ξύρισε. Μου τα ξερίζωσε. Δεν είχα πόδια, τα σήκωνα τα πόδια μου», είπε η κοπέλα.

Η 22χρονη θυμάται τα πάντα από τη μοιραία βραδιά: τη σύγκρουση, το πρώτο σοκ, τη στιγμή που η λάμα ξερίζωσε τα πόδια της, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τον χρόνο που έδινε κουράγιο στον 28χρονο Αλέξανδρο, προκειμένου αυτός να μη χάσει τις αισθήσεις του αλλά και την προσπάθειά της να διατηρήσει την ψυχραιμία της προκειμένου να καλέσει την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα “το παιδί μου, το παιδί μου”»

«Το κινητό του Αλέξανδρου έβγαλε “μάλλον έχετε εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο. Θέλετε βοήθεια;” Κι εκεί φωνάξαμε ναι. Μάλλον δεν ακουγόταν. Είμαστε εκεί. Προς αυτήν τη μεριά. Πυροσβεστική. Και του λέω δεν έχω πόδια. Και μου λέει κοπελιά δε γίνεται να μην έχεις πόδια. Και του τα σηκώνω και του τα δείχνω. Να τα». Τι σκεφτόταν εκείνη την ώρα το 22χρονο κορίτσι; «Μου είπαν ότι ζητούσα κι έλεγα “Γωγώ” στην εντατική. Η Γωγώ είναι η κόρη μου», λέει, και σημειώνει ότι, το 3χρονο κοριτσάκι είναι η πηγή της αστείρευτης δύναμης της. «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και φώναξα “το παιδί μου, το παιδί μου”».

Κατά μακάβρια σύμπτωση, τη στιγμή του ατυχήματος, η Ηλιάνα σήκωσε το κινητό της και άρχισε να καταγράφει τις ανέμελες, μέχρι τη σύγκρουση, στιγμές με τον 28χρονο φίλο της. «Ήταν τελείως τυχαία η στιγμή που τράβηξα. Η προηγούμενη στιγμή ήταν που χορεύαμε στο μαγαζί με τον αδελφό μου. Εκείνη η στιγμή ήταν αλήθεια τυχαία. Φορούσαμε ζώνη κανονικά. Αν δε φορούσαμε ζώνη δε θα μιλούσαμε αυτήν την ώρα», τονίζει. Ο Αλέξανδρος, από το τροχαίο, έχασε το ένα του πόδι και παλεύει να σώσει το άλλο. Η Ηλιάνα μίλησε στην εκπομπή μέσα από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι έχει ακρωτηριαστεί μέρος και των δύο ποδιών της. Όπως υπογράμμισε, «Έρχεται η ψυχίατρος και προσπαθούσε να μου πει ότι δεν έχω πόδια. Και τη βγάζω από τη δύσκολη θέση και της λέω “κοίτα το ξέρω ότι δεν έχω πόδια”. Παθαίνει εγκεφαλικό. Αφού εγώ τα κρατούσα, το ξέρω ότι δεν έχω πόδια», είπε η 22χρονη.

Το τροχαίο συνέβη στις 4.30 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Σχιστού. Σοκαριστική είναι και η ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο οδηγός, με το κοντέρ να γράφει 210 χλμ/ώρα.


«Θα γίνει ακρωτηριασμός και στο αριστερό πόδι», λέει ο πατέρας του 28χρονου

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύονται ο 28χρονος αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού και η 22χρονη φίλη του που τραυματίστηκαν σε σοβαρό τροχαίο, που σημειώθηκε στο Πέραμα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων.

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του 28χρονου και τα δύο πόδια της 22χρονος, ενώ από στιγμή σε στιγμή θα προχωρήσουν μάλλον στον ακρωτηριασμό και του δεύτερου ποδιού του 28χρονου.

«Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει χάσει το δεξί του πόδι και προφανώς αυτή τη στιγμή θα γίνει ακρωτηριασμός και στο αριστερό» είπε ο πατέρας του νεαρού, μιλώντας στον Alpha.

«Η κοπέλα έχει χάσει και τα δύο της πόδια. Ευελπιστούμε στο να αναρρώσουν χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Η ζωή τους είναι στα χέρια του Θεού» πρόσθεσε.

τροχαίο ατύχημαειδήσεις τώραΠέραμαακρωτηριασμός