Ελλάδα|07.01.2024 07:30

Θεοφάνεια στη λίμνη Μπελέτσι: Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Πάρνηθα - Εντυπωσιακά πλάνα από drone

Κώστας Ασημακόπουλος

Το αδιαχώρητο έγινε στους δρόμους των Αφιδνών και της Ιπποκρατείου Πολιτείας από πλήθος κόσμου που επέλεξε να ανέβει στην Πάρνηθα και στη λίμνη Μπελέτσι για να παρακολουθήσει την γιορτή των Θεοφανείων με τον καθαγιασμό των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, του προέδρου, των μελών της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών, εκπροσώπων Εθελοντικών ομάδων.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την περιοχή απολαμβάνοντας παράλληλα το μοναδικό τοπίο στην καρδιά της Πάρνηθας, ενώ στη συνέχεια πήραν αγιασμό από το παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας.

Τον σταυρό έπιασε ο νεαρός Αποστόλης που βούτηξε για πρώτη φορά και ευχήθηκε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε «ήρθαμε και εφέτος στη λίμνη Μπελέτσι για να γιορτάσουμε τα Θεοφάνεια, την ελπίδα που γενιέται για τη σωτηρία του κόσμου και για κάθε καλό. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο».

Πατέρας τριών παιδιών έπιασε τον σταυρό στον Ωρωπό

Νωρίτερα στο λιμάνι του Ωρωπού έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνιος κ.κ. Κύριλλου, τη συμμετοχή των ενοριών του Αγίου Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού και Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων, των ιερών πατέρων, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου. Περίπου 20 πιστοί βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό.

Ο κ.Γιάννης από το Καματερό πατέρας τριών παιδιών έπιασε τον σταυρό. Η μπάντα του Δήμου έκλεισε την εκδήλωση με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ ο κ.κ. Κύριλλος στον χαιρετισμό του είπε: «Εύχομαι υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και ευτυχισμένο 2024 χωρίς άλλα προβλήματα».

ΜπελέτσιΩρωπόςκαθαγιασμόςΙπποκράτειος ΠολιτείαΘεοφάνεια