Μεγάλος σεισμός στην Τουρκία: Πόσο πιθανός είναι και πόσο πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα - Τι απαντούν οι σεισμολόγοι
NewsroomΓενικευμένος φόβος φαίνεται να υπάρχει για έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά και μέγεθος έως 7,8 Ρίχτερ. Μάλιστα, ακόμα και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν πριν ημέρες παρουσίασε τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως τον καλύτερο για να διαχειριστεί τις συνέπειες ενός μεγάλου σεισμού.
«Ο σεισμός στην Τουρκία είναι κάτι δεδομένο είναι κάτι που αναμένουμε» αναφέρει στα ΝΕΑ ο καθηγητής φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.
Σημειώνει πως το τελευταίο διάστημα κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, έχουν δρομολογήσει υποχρεωτικούς προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας. Αναφέρει πως οι προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός 6 μηνών, ενώ στα σχολεία των εν λόγω περιοχών γίνονται δύο φορές τον χρόνο ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό.
Παράλληλα, σπεύδει να καθησυχάσει για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από ένα σεισμό στην Τουρκία. «Δεν θα μας ανησυχήσει για πιθανές επιπτώσεις στον ελληνικό χώρο».
- Μάρω Κοντού: Το κορίτσι από το Κουκάκι που ένιωθε «περαστική από τη ζωή»
- Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο: Διακοπή 30 λεπτών στον τελικό του Μουντιάλ για Halftime Show!
- Μία απάντηση για όλα τα «ναι, αλλά...» σας: «Είμαι η Βασιλική, αυτιστική και ζω στην πόλη που πυροβολεί ανθρώπους»
- Νέο σύστημα καταγγελιών από το υπουργείο Υγείας - Στο στόχαστρο αισθητικοί και διαιτολόγοι