Ελλάδα|24.01.2024 09:18

Ζάκυνθος: Τελειώνει ο εφιάλτης, 12 μέρες μετά - Εντοπίστηκε και διορθώθηκε το πρόβλημα στην υδροδότηση

Newsroom

Τελειώνει ο εφιάλτης, όπως όλα δείχνουν, για τους κατοίκους στη Ζάκυνθο, που εδώ και 12 ημέρες δεν έχουν νερό -μετά την εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης. Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΖ, η βλάβη εντοπίστηκε και διορθώθηκε.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε την Κυριακή, όπου στη συμβολή των οδών Φιλικών και Χιώτη και στην τομή που διενήργησε το συνεργείο της ΔΕΥΑΖ, διαπιστώθηκε ότι από το κενό κάτω από τους αγωγούς αποχέτευσης διερχόταν τα όμβρια ύδατα και κατέληγαν πάνω στον σιδερένιο αγωγό Φ500 με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις τρεις οπές να δημιουργείται σπηλαίωση και ανάμειξη των ομβρίων με τον αγωγό ύδατος. Αποκαταστάθηκαν οι οπές και οι εισροές, στάλθηκε νερό από φρεάτιο ομβρίων έμπροσθεν του υπαίθριου θεάτρου με χρώμα με αποτέλεσμα την διαπίστωση των παραπάνω, όπως γράφει το imerazante.gr.

«Δίνουμε σταδιακά νερό»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης εξήγησε ότι γίνονται πλύσεις στον αγωγό και έχει ήδη παρθεί δείγμα από το Υγειονομικό. Εφόσον, δοθεί το «πράσινο φως» θα επανέλθει η υδροδότηση στην πόλη.

«Οι εργασίες από τη ΔΕΥΑΖ ολοκληρώθηκαν. Η βλάβη βρέθηκε και διορθώθηκε. Δίνουμε σταδιακά νερό για να πλυθεί ο αγωγός και περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από το Υγειονομικό για να προχωρήσει η διαδικασία επανασύνδεσης των ρολογιών και να δοθεί νερό. Γίνονται συνεχόμενα πλύσεις του αγωγού. Ρίχνουμε νερό για να φύγει το πετρέλαιο. Μόλις ανοίγει ο αγωγός μυρίζει πετρέλαιο και μετά από 30’-60’ ξεμυρίζει. Αυτό συνεχίζεται σταδιακά σε όλη την πόλη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».

Για τη διαπίστωση της βλάβης και την ενημέρωση του Εισαγγελέα για τις εξελίξεις, ανέφερε: «Ρίξαμε νερό με χρώμα στο φρεάτιο του θεάτρου και κατέληξε στη βλάβη. Έπεφτε από τον αγωγό όμβριων υδάτων στον αγωγό ύδρευσης και μπήκε από τον έναν στον άλλο. Εμείς κάνουμε πλύσιμο και μετρήσεις για να προχωρήσουμε στην επανασύνδεση ρολογιών. Από εκεί θα συνταχθεί η ΕΔΕ, θα γραφτούν αυτά που λέμε προφορικά και θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα, μαζί με το πόρισμα που θα κάνει το Τεχνικό Επιμελητήριο. Έχουμε πάει δυο φορές στον Εισαγγελέα και έχουμε καταθέσει και θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε όλα τα έγγραφα στη δικογραφία».

βλάβηνερόΖάκυνθοςειδήσεις τώραυδροδότηση