Ελλάδα|29.01.2024 18:43

Παπάγου: Bίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένης - «Βάλε τα κοσμήματα σε χαρτοπετσέτα για να μη λιώσουν»

Newsroom

Αντιμέτωπη με δυο αδίστακτους κακοποιούς βρέθηκε ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή του Παπάγου, που εισέβαλαν στο σπίτι της για να την ληστέψουν.

Όπως φαίνεται και από βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, διακρίνονται καρέ καρέ οι κινήσεις των δύο Ρομά, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να μπουν στο διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας. Οι δυο άνδρες προσπάθησαν να απασχολήσουν την ηλικιωμένη και την έβαλαν να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό, ενώ ο ένας δράστης άναψε και τον απορροφητήρα ώστε να μην ακούγεται ο συνεργός του, που έψαχνε μέσα στο σπίτι της γυναίκας.

Μόλις τους αντιλήφθηκε την χτύπησαν

Στη συνέχεια κατάφεραν να την πείσουν να βάλει σε χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματά της, με πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή ρεύματος. Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών, επιχείρησε να βοηθήσει την ηλικιωμένη να βγάλει τα κοσμήματα που φορούσε, ενώ ρωτούσε εάν έχει κι άλλα μέσα στο σπίτι, προκειμένου να μην λιώσουν κι αυτά.

Μόλις η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους, έβαλε τις φωνές και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να την χτυπήσουν.

Συνελήφθη 23χρονος Ρομά

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον έναν από τους εμπλεκόμενους. Πρόκειται για έναν 23χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη στα Λιόσια. Ο δεύτερος δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αναζητήθηκε στην Χαλκίδα, όπου διαμένει. Πρόκειται για 32χρονο Ρομά, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, μέχρι αυτή την στιγμή.

ειδήσειςηλικιωμένηΠαπάγουκλοπήειδήσεις τώρααστυνομίαρομά