Ελλάδα|03.02.2024 22:09

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Φύλλο και φτερό» οι συναλλαγές του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου - Τι αναφέρει το πόρισμα της Αρχής

Newsroom

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές τις συναλλαγές του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου οι Αρχές, ο οποίος κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Συγκρότησαν ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα δαπανηθούν αποκλειστικά για κοινωνικό-μη κερδοσκοπικό σκοπό, μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας “Ο άλλος άνθρωπος”. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς τους σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιγνίων, αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών», αναφέρεται στο πόρισμα  της Αρχής για το Ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

«Επίσης μέσα σε δύο χρόνια, από 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται ότι ανήκουν σε συγγενείς του επικεφαλής του “Αλλου Ανθρώπου” και στους οποίους συγκεντρώθηκαν περισσότερα του 1 εκατ. €, μεταφέρονταν μεγάλα ποσά προς λογαριασμούς Paypal, που συχνά χρησιμοποιούνται για on- line στοιχηματισμό. Παράλληλα, διαπιστώνονται και διαδοχικές τραπεζικές αναλήψεις. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών, διοχετεύονται σε ηλεκτρονικό τζόγο. Έσοδα από αυτόν επιστρέφουν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, “ξεπλένονται” και θεωρούνται προσωπική περιουσία των συγγενών του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας», συνεχίζει.

Η πορεία του μαύρου χρήματος

Το πόρισμα επισημαίνει ότι «χρησιμοποιούσαν το χρηματοπιστωτικό τομέα προσωπικούς τους λογαριασμούς και παικτικούς λογαριασμούς για να τοποθετήσουν, εκμεταλλευόμενοι το τραπεζικό απόρρητο και να διακινήσουν μέσω αυτού, τα έσοδα από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα. Τα έσοδα προσετέθησαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις οικονομικές τους δραστηριότητες, σκοπεύοντας στη νομιμοποίησή τους».

'Ωσότου ολοκληρωθεί η έρευνα οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου έχουν παγώσει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

ειδήσεις τώραξέπλυμα μαύρου χρήματοςΟ Άλλος Άνθρωποςεγκληματική οργάνωσηΚώστας Πολυχρονόπουλος