Ελλάδα|09.02.2024 12:28

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το αεροπλάνο με προορισμό το Ισραήλ

Newsroom

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ένα αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Πράγα προς το Τελ Αβίβ με την αιτία να είναι η επιθετική συμπεριφορά ενός 30χρονου Ισραηλινού επιβάτη προς το πλήρωμα του αεροσκάφους, παραβιάζοντας κατά συρροή τις εντολές του κυβερνήτη.

Λόγω της διατάραξης της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 30χρονος συνελήφθη για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και για διατάραξη της τάξης και παράβαση εντολών του Κυβερνήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η πτήση συνεχίστηκε κανονικά προς τον τελικό της προορισμό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και παράβαση εντολών Κυβερνήτη.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος άντρας, κατά τη διάρκεια πτήσης επέδειξε επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας και στη συνέχεια λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη προσγείωση στον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, ενώ η πτήση συνέχισε για τον τελικό προορισμό της.

Θεσσαλονίκηαναγκαστική προσγείωσηαεροπλάνοαεροδρόμιο Μακεδονίαειδήσεις τώρα