Ελλάδα|13.02.2024 21:16

Ισπανία: Οι υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδες επέστρεψαν και απειλούν χωριά

Newsroom

Οι κάποτε υπό εξαφάνιση καφέ αρκούδες στην Ισπανία επέστρεψαν και τώρα απειλούν χωριά, καθώς ο πληθυσμός τους αυξάνεται διαρκώς. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν περιπολίες δασοφυλάκων που αποτρέπουν τα επικίνδυνα αρπακτικά από το να εισβάλλουν σε μικρά χωριά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

 Έβαλαν περιπολίες δασοφυλάκων

Τριάντα χρόνια πριν, είχαν απομείνει μόνο 60 αρκούδες στην Ισπανία, αλλά σήμερα ο αριθμός τους έχει ανέλθει στις 400.«Η αύξηση του πληθυσμού της αρκούδας οδηγεί σε αύξηση των συγκρούσεων με τους ανθρώπους» δήλωσε ο συντονιστής της περιπολίας, Ντάνιελ Πίντο.

Σύμφωνα με τη New York Post η περιφερειακή κυβέρνηση της Καστίλλης και του Λεόν εγκαθίδρυσε την περίπολο, η οποία αποτελείται από εννέα δασοφύλακες, για τη φύλαξη των κατοίκων και των καλλιεργειών τους στην πόλη ορυχείων Villablino και στη γύρω περιοχή, στην επαρχία Palencia, σύμφωνα με τη 

Αποστολής τους να διατηρούν τις αρκούδες ασφαλείς και υγιείς, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνυπάρχουν μαζί τους. Εάν οι ντόπιοι εντοπίσουν μια αρκούδα,τους ζητείται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να καλέσουν την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή των δασοφυλάκων για βοήθεια.

Η Angeles Orallo, 73 ετών, προσπαθεί να κρατήσει τα επικίνδυνα θηρία μακριά από τον λαχανόκηπο της. «Είμαστε ηλικιωμένοι, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βγούμε για μια ήσυχη βόλτα είναι λυπηρό» δήλωσε σε τοπικό μέσο.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η αύξηση των αρκούδων έχει ήδη τονώσει τον τουρισμό στην περιοχή, καθώς οι άνθρωποι επισκέπτονται το φυσικό καταφύγιο για να τις δουν στην άγρια φύση.

αρκούδαειδήσεις τώραΙσπανία