Ελλάδα|16.02.2024 08:12

Αγρότες: Κλείνουν δρόμους, λιμάνια και οργανώνονται για το συλλαλητήριο

Newsroom

Έτοιμοι να «οργώσουν» την Αθήνα με τα τρακτέρ τους στο μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν την Τρίτη είναι οι αγρότες.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή (15/2) πανελλαδική συνέλευση των αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, οι αγρότες ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών στην πρωτεύουσα με τρακτέρ, επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου, ωστόσο, οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών, τελωνείων και δημοσίων κτιρίων.

Άλλωστε, σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου πραγματοποιούνται συμβολικοί αποκλεισμοί, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη το κτίριο της Περιφέρειας τελεί υπό κατάληψη ενώ στα μπαλκόνια τοποθετήθηκαν πανό και μαύρες σημαίες. Στα Μουδανιά οι αγρότες εμφανίστηκαν με βαρέλια χωρίς πάτο και τα έριξαν συμβολικά στον δρόμο. Οι αγρότες της Επανομής επιχείρησαν να φτάσουν μέχρι το αεροδρόμιο Μακεδονία, ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε.

ειδήσεις τώρακινητοποιήσειςαπεργιακές κινητοποιήσειςειδήσειςαγρότες